2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī, Madonas 30a daudzdzīvokļu ēkā notikusi eksplozija (FOTO)

Radio1.lv aculiecinieki informē, ka ceturtdienas pēcpusdienā Jēkabpilī, Madonas ielā 30a noticis sprādziens, visticamāk eksploziju izraisījusi gāze. Neoficiāla informācija, no aculiecinieku teiktā, vēsta, ka it kā gāzes sprādzienu apzināti izraisījis kāds vīrietis, kas vēlējies tādā veidā noslēgt rēķinus ar dzīvi.
Radio1.lv sazinājās ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Zemgales reģionā Viktorija Gribuste informē: “Ceturtdien plkst. 15.51 VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpilī divstāvu dzīvojamā mājā ir noticis ēkas konstrukciju iegruvums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī ir iegruvuši griesti un pēc neilga laika arī - grīda. Nekavējoties tika uzsākta konstrukciju pārmeklēšana. No otrā stāva dzīvokļa ar kāpņu palīdzību tika izglābts viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, savukārt seši cilvēki no ēkas evakuējās pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Pārbaudot pārējās telpas, cilvēki tajās netika atrasti. Šobrīd ugunsdzēsēji glābēji veic gruvešu pārmeklēšanu.”

VP ZRP Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Rolands Bērziņš arī apstiprināja, ka negadījumā ir viens cietušais. Policija šobrīd izmeklē notikuma apstākļus un par notikušo tiks ierosināts kriminālprocess. Tā kā šobrīd notiek negadījuma izmeklēšana, viņš patlaban plašāku informāciju nesniedza.

SIA JK Namu pārvalde valdes priekšsēdētājs Ainars Vasilis informē, ka ēka Madonas ielā 30a bija atzīta par avārijas stāvoklī esošu un visiem tās iemītniekiem iedoti dzīvokļi citās ēkās, tāpēc teorētiski šajā ēkā cilvēkiem nevajadzējis atrasties, ja kāds tur bijis, tad tā bijusi patvaļīga rīcība. Ainars Vasilis pieļāva, ka, visticamāk, šī ēka vairs netiks atjaunota, jo tā ir būtiski cietusi sprādzienā, iebrukuši otrā stāva griesti, nobrukusi daļa pusķieģeļu sienas.

No aculiecinieku teiktā zināms, ka ne visi šīs mājas iemītnieki bija paguvuši pilnībā pārcelties uz jaunajiem mājokļiem, piemēram, cilvēki, kas dzīvoja pirmajā stāvā zem dzīvokļa, kurā notika eksplozīja, nebija paguvuši izvest mēbeles un iedzīvi, kas tagad ir sabojāta, pēc sprādziena iebrūkot griestiem.

Foto: Vladimirs Bekusovs un aculiecinieku foto

Atstājiet komentāru