2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Lai izvairītos no kriminālprocesa uzsākšanas, Jēkabpilī autovadītājs sola policistam 1000 eiro

Lai izvairītos no kriminālprocesa uzsākšanas, Jēkabpilī autovadītājs sola policistam 1000 eiro

Pirmdien, 9. novembrī, 1950. gadā dzimis vīrietis Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP)  Jēkabpils iecirkņa amatpersonai piedāvāja samaksāt 1000 eiro, lai izvairītos no kriminālprocesa uzsākšanas par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo ir uzsākti divi kriminālprocesi, portāla Radio1.lv redeakciju informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

9. novembrī Jēkabpilī, Rīgas ielā, VP ZRP Jēkabpils iecirkņa darbinieki, veicot dienesta pienākumus, apturēja automašīnu „Chrysler Town & Country” un konstatēja, ka automašīnas vadītājs ir sēdies pie stūres alkohola reibumā. Veicot alkohola pārbaudi, 1950. gadā dzimušā vīrieša izelpā tika konstatētas 1,55 promiles. Turklāt viņš vadīja automašīnu bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. 

Lai izvairītos no kriminālprocesa uzsākšanas par minētajiem pārkāpumiem, automašīnas vīrietis solīja likumsargam samaksāt 1000 eiro. Par šo faktu pret autovadītāju tika uzsākts kriminālprocess par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonām, un vīrietis tika aizturēts, kā arī tika uzsākts otrs kriminālprocess par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Atbilstoši Krimināllikuma 323. panta pirmajai daļai, par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Atstājiet komentāru