2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Zemgales reģionā  profilaktiska rakstura pārbaudes laikā noformēti 58 administratīvo pārkāpumu protokoli , Jēkabpilī - 8

Zemgales reģionā profilaktiska rakstura pārbaudes laikā noformēti 58 administratīvo pārkāpumu protokoli , Jēkabpilī - 8

12. martā, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas  Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki pievērsa pastiprinātu uzmanību drošības jostu lietošanas un bērnu sēdeklīšu izmantošanas noteikumu ievērošanai. Zemgales reģionā profilaktiska rakstura pārbaudes laikā kopā tika sastādīti 58 administratīvo pārkāpumu protokoli, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Valsts policija novērojusi, ka daudziem autovadītājiem drošības jostu lietošana nešķiet svarīga. Pērn ZRP par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu tika sastādīti 3902 administratīvā pārkāpuma protokoli un šogad, divu mēnešu laikā,  –  515. Vēl aizvien nākas saskarties ar bezatbildīgiem pieaugušajiem, kuri pārkāpj bērnu sēdeklīšu izmantošanas noteikumus. Aizvadītajā gadā par bērnu pārvadāšanai paredzēto drošības līdzekļu lietošanas noteikumu pārkāpumiem ZRP tika sastādīti 88 administratīvā pārkāpuma protokoli un šogad, divu mēnešu laikā, – 14.  

12. martā VP ZRP profilaktiska rakstura pārbaudes laikā par drošības jostu nelietošanu un bērnu sēdeklīšu neizmantošanu Jelgavas iecirknī tika sastādīti 33 administratīvo pārkāpumu protokli, Jēkabpils iecirknī – 8, Bauskas iecirknī – 9, Dobeles iecirknī – 8.  

Valsts policija atgādina, ka par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu, kā arī tāda pasažiera, kurš nav piesprādzējies, vešanu un par bērnu pārvadāšani paredzēto drošības līdzekļu lietošanas noteikumu pārkāpumiem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transporta līdzekļa vadītājam no 30 līdz 70 EUR.   

Valsts policija turpinās pastiprinātu uzraudzību, jo vēl aizvien ir ievērojams skaits autovadītāju un pasažieru, kuri nerūpējas par savu un savu bērnu drošību. 
Likumsargi atgādina, ka drošības josta obligāti jālieto gan autovadītājam, gan arī pasažierim, jo straujas bremzēšanas laikā vai nelielas sadursmes brīdī nepiesprādzējies pasažieris ar savu ķermeni var savainot sevi un citus automašīnā esošos līdzbraucējus.

Atstājiet komentāru