2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Viesītes novadā  automašīnas BMW vadītājs alkohola reibumā izraisa ceļu satiksmes negadījumu

Viesītes novadā automašīnas BMW vadītājs alkohola reibumā izraisa ceļu satiksmes negadījumu

Vakar, 28.augustā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja darbinieki, vakarpusē saņēma telefonisku informāciju, ka Salas novadā, apdzīvotā vietā Birži, iespējams automašīnas BMW vadītājs brauc alkohola reibumā. Nekavējoši policijas darbinieki uzsāka automašīnas iespējamās pārvietošanās teritorijas apsekošanu, lai autovadītāju apturētu.

Apsekojot teritoriju Viesītes novadā, policisti konstatēja, ka minētās automašīnas BMW vadītājs, īsi pirms 18.00, apdzīvotā vietā Viesītē, Meža un Smilšu ielas krustojumā jau bija izraisījis ceļa satiksmes negadījumu ar divām automašīnām – Audi A6 Avant, kuru vadīja 1966.gadā dzimis vīrietis un automašīnu Opel Zafira, kuru vadīja 1984.gadā dzimusī sieviete. Notikuma vietā tika aizturēts arī automašīnas BMW vadītājs, 1957.gadā dzimušais vīrietis. Pārbaudot vīrieša izelpu, tika konstatēts alkohola reibums – 1.7 promiles. Ceļu satiksmes negadījumā neviena persona nav cietusi.

Noformēts Administratīvā pārkāpuma protokols par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu un par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola  reibumā.  Administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā jau nosūtīts izskatīšanai tiesai.

 Latvijas Administratīvā pārkāpuma kodekss 149.15 panta 4.daļa  paredz, ka “Par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles”, uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam simt septiņdesmit euro apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.


Informāciju sagatavoja:
Ieva Sietniece
Valsts policijas
Zemgales reģiona pārvaldes
vecākā speciāliste

Komentāri (0-1/1)

  • fredis
    29.08.2019 18:54
    Viesītes pašvaldība ceļu varēja sataisīt! Savādāk bembi nevar novaldīt

Atstājiet komentāru