2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Krustpils novadā un Jēkabpilī policisti atsavina nelegālās cigaretes lielā apmērā

9.maijā, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un ekonomiskas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki, sadarbībā ar VP ZRP Jēkabpils iecirkņa darbiniekiem, kriminālprocesa ietvaros aizturēja vīrieti un sievieti par akcizēto preču nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju lielā apmērā. Kopumā policisti atsavināja 156 540 nelegālo cigarešu ar Baltkrievijas un Kazahstānas Republikas akcīzes markām, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Veicot sankcionētu kratīšanu vienā no nekustamiem īpašumiem Krustpils novadā, policisti atsavināja cigaretes “Rothmans” - 19 580, “NZ Gold” – 60 560,  “Winston Blue” – 11740, “Bond” – 20, “Camel Compact” – 4000, “NZ8” – 20 000, “Premjer” – 10 000 un “Fest” – 20 000 u.c. Savukārt, veicot sankcionētu kratīšanu Jēkabpilī, automašīnā atsavināja cigaretes “Camel  Compact” – 1600, “Rothmans” – 2800, “NZ Gold” 2000, “Premjer” – 2000, “Winston Blue” – 2000 un “NZ8” – 200.

Šajā kriminālprocesā, abiem aizturētajiem piemēroja aizdomās turētā statusu un ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli. Abas personas iepriekš nav tiesātas. 

Uzsākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas gaitā tiks pārbaudīta šo personu saistība arī ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Atstājiet komentāru