2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Uzticiet ādas veselību pieredzējušiem dermatologiem klīnikā "Era Esthetic"

Uzticiet ādas veselību pieredzējušiem dermatologiem klīnikā "Era Esthetic"

Dermatologs rūpējas par mūsu ādas veselību un labsajūtu šodienas izaicinošajos apstākļos, kad ir daudz iekšēju un ārēju kairinājumu, arvien izplatītākas kļūst hroniskas ādas slimības, kā arī diemžēl pieaug saslimstība ar ādas vēzi, kas skar arvien jaunākus cilvēkus. Kas tieši ir dermatologa darba lauciņš, kad ieteicams apmeklēt šo speciālistu un kāpēc pie dermatologa doties uz "Era Esthetic" klīniku? Par to visu tālāk rakstā.

Dermatologa pārziņā ir viss no matu galiem līdz papēžiem

Dermatologs rūpējas par visu to, kas nosedz mūsu ķermeni – ādu, gļotādu, nagiem un arī matiem. Viņš ne tikai ārstē saslimšanas, bet arī palīdz atrast labākos risinājumus ādas kopšanai un atjaunošanai. Tāpēc pie dermatologa jādodas ne tikai tad, ja ir pamatotas aizdomas par saslimšanu vai ir kādi simptomi, bet arī, ja vēlaties konsultēties par tieši jūsu ādai piemērotu kopšanu un aizsardzību no apkārtējās vides.

Visbiežāk ikdienā dermatologs nodarbojas ar:

- akūtām un hroniskām ādas slimībām;

- ādas un nagu sēnīšslimībām;

- ādas veidojumu izmeklēšanu;

- problemātisku sejas ādu;

- vīrusu un parazitārām ādas slimībām.

Kad noteikti jāapmeklē dermatologs

Apmeklēt dermatologu profilaktiskos nolūkos ieteicams ikvienam, lai pārliecinātos par ādas veselību un pārbaudītu ādas veidojumus, bet ir situācijas, kad ar apmeklējumu nevajadzētu vilcināties vai nodarboties ar pašārstēšanos, jo tas stāvokli var tikai pasliktināt un sarežģīt ārstēšanās procesu, ja tas jāuzsāk novēloti.

Dzimumzīmes un ādas veidojumi mainījuši izskatu

Ja neilgā laika posmā dzimumzīmes un citi ādas veidojumi ir mainījušies izmēra, krāsas, formas ziņā, tam noteikti jāpievērš uzmanība. Vislabāk doties pie dermatologa un veikt pārbaudi. Veselīgai dzimumzīmei jābūt simetriskai, 1-2 krāsās, sausai un ar labi saskatāmām malām. 

Ilgstoši ir nieze, izsitumi un citas sūdzības

Ja ilgāku laiku saskaraties ar vispārēju vai lokālu ādas niezi, izsitumiem, ādas sausumu un citam sūdzībām, vislabāk konsultēties ar dermatologu. Šobrīd ļoti izplatīti ir dažādi dermatīti, alerģiskas reakcijas uz sadzīves ķīmiju, kosmētiku un daudz ko citu. Dermatologs noteiks problēmas cēloni un labākos risinājumus, palīdzot justies un izskatīties savā ādā daudz labāk un komfortablāk.

Āda ir apdegusi saulē

Saules apdegumi ir ne tikai nepatīkami, bet arī ļoti bīstami. Ja gadījies iegūt apdegumu, tas jāmonitorē pie dermatologa, lai pārliecinātos, ka nesākas nevēlami procesi šūnās, piemēram, neattīstās ādas vēzis.

Parādījušies jauni veidojumi uz ādas

Ja uz ķermeņa vietās, kur iepriekš bija tīra āda, parādījušies jauni dzimumzīmēm līdzīgi veidojumi, vislabāk būt piesardzīgiem un laikus tos pārbaudīt. Jā, dzīves laikā var veidoties jaunas dzimumzīmes, bet labāk pārliecināties, ka jaunveidojums ir labdabīgs.

Ģimenē bijušas ādas onkoloģiskās saslimšanas

Ģenētika ir viens no riska faktoriem dzīves laikā sastapties ar ādas vēzi. Ja kādam no tuviniekiem šāda slimība ir bijusi, tad labāk savu ādas veselību uzraudzīt pie dermatologa, lai vajadzības gadījumā saslimšanu atklātu agrīni, kad ir vislielākās izredzes to pilnība izārstēt.

Nagi mainījuši krāsu un sabiezējuši

Nagu sēnīte ir ļoti nepatīkama lieta, bet ļoti bieži cilvēki negrib atzīt, ka varētu būt saslimuši ar to, kaunas par situāciju, tāpēc nedodas pie ārsta. Jo ātrāk sēnīti atklāj, jo īsāka un lētāka ir ārstēšanās. Nagu sēnīte izplatās un ir lipīga, tāpēc pie dermatologa jādodas pat ar mazākajām aizdomām.

Labāko dermatologu satiksiet "Era Esthetic" klīnikā

Lāzerdermatoloģijas klīnikā "Era Esthetic" strādā pieredzējuši un profesionāli dermatologi,  kuri sniegs konsultāciju, noteiks diagnozi un labāko ārstēšanas taktiku jūsu ādas problēmām, kā arī ieteiks risinājumus ādas kopšanai un atjaunošanai. Klīnikas ārstu zināšanas un pieredzi papildina klīnikas modernās tehnoloģijas un plašais pakalpojumu klāsts lāzerdermatoloģijā un estētiskajā dermatoloģijā, palīdzot risināt gan iedzimtas, gan iegūtas ādas saslimšanas, nepilnības un defektus.