2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Top vietas, kur ceļot pēc Covid-19 mājsēdes 2021. gadā

Ceļošana šobrīd mums visiem šķiet tāls un neaizsniedzams sapnis, jo koronavīrusa pandēmija pēdējā gada laikā mūsu dzīvē ir ieviesusi lielas izmaiņas. Iespējams, viena no ievērojamākajām no tām ir dažādu valstu noteiktie ceļošanas ierobežojumi.

Par laimi, viss sliktais kādreiz beidzas, un, parādoties vakcīnām, tuneļa galā būs nedaudz gaismas. Cerams, ka līdz vasaras beigām vai agram rudenim tiks atjaunots mūsu ierastais dzīves ritms, un atkal varēsim sapakot noputējušos koferus un doties jaunos ceļojumu piedzīvojumos. Šajā KazinoKaralis.com sagatavotajā rakstā apskatīsim tuvāk piecus lieliskus ceļojumu galamērķus, kuri jāiekļauj "obligāti apceļojamo vietu" sarakstā.

1. Gobi tuksnesis Mongolijā

Mongolijas stepes un Gobi tuksnesis ir lieliska vieta priekš sociālās distancēšanās. Ņemot vērā, ka Mongolija ir reti apdzīvota, Covid-19 pandēmija valsti neietekmēja tik ļoti, cik pārējo pasauli. 2020. gada vidū valstī bija tikai 214 apstiprināti vīrusa gadījumi. Lai kārtīgi izpētītu Gobi tuksnesi, tūre ilgs 6-12 dienas atkarībā no tā, ko vēlaties redzēt tuksnesī. Tūrē vari droši doties kaut ar sešu cilvēku lielu grupu un visu ceļojuma laiku pavadīsiet savā nodabā kā klejotāji. Tas ir labākais galamērķis, uz kuru doties, lai sociāli distancētos, ceļojot.

2. Pamir šoseja Kirgizstānā un Tadžikistānā

Pamir šosejas tūre ir viens no labākajiem ceļojumiem, ko varat piedzīvot savā dzīvē. Šoseja stiepjas pāri Kirgizstānai un Tadžikistānai gar nomaļu Pamir kalnu reģionu, robežojoties ar Afganistānu. Skaistais, ainaviskais ceļš ir viena no augstākajām šosejām pasaulē ar augstāko punktu 4655m virs jūras līmeņa. Esot ceļā, nāksies pārnakšņot vietējās viesu mājās, kas atrodas pilsētās nekurienes vidū. Tas ļaus gūt ieskatu, kāda ir ikdiena šajā apvidū, satikt vietējos un baudīt elpu aizraujošos skatus un sniegotos kalnus visas tūres garumā.

3. Jaunzēlandes lielās pastaigas

Jaunzēlande ir viena no pirmajām valstīm pasaulē, kas ar panākumiem bija spējīga samazināt Covid-19 izplatību un ir visiem soli priekšā, gatavojot savu valsti priekš tūrisma. Izcilo ierobežojumu dēļ, Jaunzēlandē bija tikai 1186 apstiprināti vīrusa gadījumi, kas padara to par šobrīd vienu no drošākajām vietām, uz kurām ceļot. Jaunzēlande vienmēr ir bijusi pazīstama ar savu neskarto dabu un pārgājienu vietām vēl pirms koronavīrusa. Jo īpaši Dienvidsala, kur atrodas lielākā daļa no Jaunzēlandes lielajām pastaigām. Tajās var izpētīt Jaunzēlandes iedvesmojošās ainavas, turklāt, pastaigas ir dažādās sarežģītības un garuma pakāpēs, tādēļ
varēsiet izvēlēties sev piemērotāko. Nav labāka veida, kā sociāli distancēties no pasaules kā, ceļojot uz Jaunzēlandi un dodoties skaistajos pārgājienos.

4. Himalaji Nepālā

Nevar runāt par nomaļām vietām, nepieminot vienu no nomaļākajām vietām pasaulē, Himalajiem, kas ir vēl viena lieliska vieta kurp doties pēc Covid-19. Nepāla ir viena no lētākajām valstīm, uz kurām doties un pieredzēt satriecošos Himalajus. Jūs varat doties kalnos un baudīt pārgājienu takas vai arī pieturēties pie populārākiem maršrutiem, kā, piemēram, Annapurnas bāzes nometne vai Everesta bāzes nometne.

5. Autbeks Austrālijā

Austrālija ir vēl viena valsts, kurai ļoti labi veicas Covid-19 ierobežošanā, tādēļ tā ir lieliska vieta, kuru apceļot pēc pandēmijas beigām. Autbeka tuksnesis Austrālijā ir perfekta vieta, kur ievērot sociālo distancēšanos. Plašā un neapdzīvotā tuksneša teritorija ir tik nomaļa, ka pat austrāļi reti turp dodas. Jums būs iespēja netraucēti aspkatīt skaistās aborigēnu svētvietas kā Uluru un Kata Tjuta. Ir arī elpu aizraujošās Kingskanjona pārgājienu takas vai arī varat doties saulrieta izjādē uz kamieļiem, vērojot Uluru. Autbekā ir daudz vairāk lietu, ko darīt nekā var sākotnēji šķist.