2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Fiziskās formas uzturēšana var būt aizraujošs process - izvēlies lāzertagu!

Fiziskās formas uzturēšana var būt aizraujošs process - izvēlies lāzertagu!

Rūpējoties par savas veselības un pašsajūtas uzlabošanu, lielākā daļa sabiedrības izvēlas ierastas fiziskas aktivitātes, piemēram, skriešanu, garas pastaigas, braukšanu ar velosipēdu, jogu, pilates un cita veida vingrošanu. Tāda nodarbe kā lāzertags parasti nav sporta aktivitāšu saraksta augšgalā, taču patiesībā tam tur vajadzētu būt, jo šis ir lielisks risinājums ikvienam, kas vēlas uzturēt sevi formā, apvienojot patīkamo ar lietderīgo. Turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kādēļ lāzertagu vērts izmēģināt gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Arvien vairāk cilvēku pasaulē sāk pievērst pastiprinātu uzmanību savai veselībai, cenšoties izvēlēties kvalitatīvu un sabalansētu uzturu, kā arī, nodarbojoties ar dažādām fiziskajām aktivitātēm. Mūsdienās netrūkst dažādu vingrošanas nodarbību katra vēlmēm un vajadzībām, tāpat arī sporta zāļu piedāvājums ir plašs. Taču dažkārt tiek aizmirsts par to, ka sporta aktivitātēm vajadzētu būt arī patīkamām un aizraujošām, lai ilgtermiņā mēs nezaudētu motivāciju turpināt iet uz savu mērķi.

Tāpēc ierastās fiziskās aktivitātes ik pa laikam ir vērts pamainīt, izmēģinot ko jaunu, piemēram, lāzerpeintpolu jeb lāzertagu, ko piedāvā Laserdog.lv.

Kas ir lāzertags?

Šo aktīvo komandu spēli sauc arī par lāzerpeintbolu, un tajā tiek izmantoti īpaši lāzerieroči un galvas apsēji, kuros iestrādāti lāzera uztvērēji. Dalībnieki izspēlē dažādas misijas un pilda uzdevumus, taču, lai to izdarītu, nāksies šaut uz pretējās komandas dalībniekiem. Šaušana nenotiek burtiskā nozīmē, jo šāviens tiek raidīts ar lāzera staru, kas mūsu acīm netraucē un nebojā redzi. Šāvienu saņem uz spēlētāja galvas esošais uztvērējs, kas vibrē un spīd.

Lāzertags ir pilnībā droša un nesāpīga spēle, turklāt pateicoties tehnoloģiskajiem risinājumiem, tajā arī nav iespējams blēdīties. Šī spēle ir piemēroti gan bērniem, gan pieaugušajiem, jo tā radīs pozitīvas emocijas un padarīs fiziskās aktivitātes aizraujošākas.

Kā lāzerpeintbols ietekmē mūsu veselību?

- Intensīvs kardio treniņš – kardio vingrinājumi paātrina mūsu sirdsdarbību, kas palīdz dedzināt kalorijas, kā arī nodrošina labāku skābekļa piegādi šūnām. Spēlējot lāzertagu, Jums būs jākustas visu laiku, iespējams, pat nāksies skriet, lai izvairītos no pretinieka šāvieniem, tādēļ šīs aktivitātes stiprinās Jūsu sirdi un palīdzēs uzlabot fizisko formu.

- Spēka vingrinājumi – otra nozīmīga fiziskās formas uzturēšanas daļa ir muskuļu spēka, elastības un balansa vingrinājumi. Lāzera peintbola spēles laikā nākas veikt arī šos vingrinājumus, piemēram, ja jāpārvietojas tupus, jāveic pietupieni un dažādas citas kustības.

- Pozitīva ietekme uz garīgo veselību – nav pārsteigums, ka fiziskās aktivitātes pozitīvi ietekmē ne tikai mūsu ķermeni, bet arī prātu, palīdzot cīnīties ar stresu un depresiju. Lāzertags var būt lielisks veids, kā padarīt savu ikdienu krāsaināku, pavadīt laiku ar draugiem, ģimeni vai kolēģiem jautrā noskaņojumā. Turklāt šis ir arī lielisks veids, kā saliedēt komandas, kas var noderēt uzņēmos un citās iestādēs. Savukārt, spēlējot kopā ar svešiniekiem, varat izmantot iespēju iegūt jaunus draugus.

Kur izbaudīt lāzertagu?

Laserdog.lv piedāvā iespēju izbaudīt lāzerpeintbolu gan Rīgā, Bauskas ielā 16 un Ūdens ielā 23, kā arī Jelgavā, Aviācijas ielā 8D, nodrošinot daudzveidīgas un plašas telpas gan laika pavadīšanai aktīvā veidā, gan arī īpašiem notikumiem, tai skaitā:

- Dzimšanas dienas ballītēm;

- Korporatīvajiem pasākumiem;

- Bērnu izklaidēm;

- Vecpuišu ballītēm;

- Vecmeitu ballītēm;

- Draugu izklaidēm;

- Jauniešu pasākumiem;

- Izbraukuma pasākumiem.

Vairāk informācijas par lāzera peintbolu un spēļu pieteikšanu vari atrast Laserdog.lv vai, zvanot pa tālruni +371 20000089!