2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Izvēloties bērniem dāvanas, atcerieties par viņu iemīļotajiem varoņiem

Izvēloties bērniem dāvanas, atcerieties par viņu iemīļotajiem varoņiem

Vecākiem drīzumā jāpaveic atbildīgs uzdevums, palīdzot Ziemassvētku vecītim sagādāt dāvanas, ko likt svētkos zem eglītes. Tā kā izvēles iespēju ir ļoti daudz, par ko parūpējušies rotaļlietu un bērnu preču ražotāji, tad varam ieteikt vienu kritēriju, pēc kura vadīties, izvēloties dāvanas bērniem – pēc viņu iemīļotākajiem multfilmu varoņiem.

Vai zināt bērna mīļākos multfilmu varoņus?
Multfilmas gan televīzijā, gan uz lielajiem kino ekrāniem ir šodienas bērnu dzīves neatņemama sastāvdaļa. Vecāku uzdevums ir piedāvāt bērnam vecumam atbilstošas multfilmas. Un jāsaka, ka plašajā piedāvājumā var atrast gana daudz jauku, mīļu un arī pamācošu multfilmu, kuru tēli ātri vien tiekn iemīļoti un kļūst par bērnu aizraušanās objektu.

Atbilstoši bērna vecumam un interesēm mīļākie varoņi ik pa laikam var mainīties, tāpēc reizēm vecāki pat nespēj izsekot, kāds supervaronis vai dzīvnieciņš šobrīd ir aktuāls. Tomēr tā ir ļoti noderīga informācija, kas var palīdzēt iegādāties pašas labākās dāvanas uz dzimšanas dienām un Ziemassvētkiem.

Multfilmu varoņi rotaļlietu plauktos
Ja paskatās, kas veikalos īsti atrodas bērnu rotaļlietu plauktos, tad droši var apgalvot, ka vairums no tām ir saistītas ar kādām konkrētām multfilmām un to varoņiem. Vai nu tās ir plīša rotaļlietas, figūriņas vai arī šie tēli izmantoti kā apdruka apģērbam, aksesuāriem un citām mantām. Protams, ka tā ir daļa no mārketinga, lai piesaistītu uzmanību konkrētajām precēm, tomēr tas nedaudz atvieglo arī vecāku izvēli, stāvot pie rotaļlietu plaukta.

Ja zināt, ka bērnam šobrīd iemīļots ir viens vai vairāki varoņi, tad varat tos izvēlēties kā dāvanu svētkos. Nav obligātai jāpērk mīkstā mantiņa, var arī iegādāties kaut ko citu ar šī varoņa tematiku. Pieejamas arī puzles, kārtis, citas galda spēles, arī sporta inventārs un apģērbs, kur apdrukai izmantoti bērniem pazīstamie un iemīļotie varoņi. Tādā veidā ar vienu dāvanu var apvienot divas lietas – uzdāvināt gan prieku par iemīļoto varoni, gan vēl funkcionālu rotaļlietu, spēli vai inventāru.

Kādi multfilmu varoņi šobrīd ir aktuāli?
Pirmsskolas vecuma bērni sajūsminās par vieniem varoņiem, bet sākumskolēni jau par citiem, jo katram vecumam savas intereses un multfilmas, ko viņi skatās. Piemēram, mazākie sajūsminās par cūciņu Peppu, kā arī cītīgi skatās multfilmu “Suņu patruļa”, kas ir populāra jau krietnu laiku un nav pametusi mīļāko varoņu topus.

Kāpēc mazajiem patīk “Suņu patruļa”? Jo tajā darbojas piemīlīgu suņuku komanda, katram no komandas ir savas spējas, aprīkojums, viņi glābj draugus un iesaistās dažādos piedzīvojumos. Multfilma ir labi uztverama, vizuāli patīkama. Rotaļlietas, kur redzama “Suņu patruļa”, ir populāras jau krietnu laiku, pieejams ļoti plašs klāsts ar dažādām bērnu precēm, kur izmantota šīs multfilmas simbolika. “Suņu patruļas” varoņiem ir piemīlīgas automašīnas ar aprīkojumu, tās var iegādāties kopā ar katra suņuka figūriņu.

Popularitāti tā īsti nekad nezaudē jau par leģendām kļuvušie varoņi no Disneja filmām, arī no supervaroņu klāsta – Zirnekļcilvēks, Betmens, Supermens un daudzi citi, kuru popularitāte neapstājas ar vienu paaudzi. Lai zinātu, kādi varoņi varētu bērniem ir aktuāli, jāpaskatās, kādas filmas pēdējā gada laikā tiek rādītas uz lielajiem ekrāniem, kā arī jāpavēro, kuras multfilmas bērns labprātāk izvēlas televīzijas kanālos.