2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6 padomi, kas palīdzēs Ziemassvētku dāvanu iegādē

6 padomi, kas palīdzēs Ziemassvētku dāvanu iegādē

Gada skaistākie svētki jeb Ziemassvētki vairs nav aiz kalniem. Gatavošanās laiks mēdz būt uztraukumiem pilns, jo nepieciešams parūpēties gan par dāvanām, gan mielastu, gan dažādiem atribūtiem. Šie tēriņi pamatīgi iespaido personīgo budžetu, jo nākas iegādāties vairākas dāvanas, taču bez dāvanām nevar iztikt.

Lai svētku gaidīšanas laiks sagādātu prieku, nevis uztraukumu, esam apkopojuši 6 padomus, kas palīdzēs Ziemassvētku dāvanu iegādē.

1. Gatavojiet dāvanas laicīgi

Ja atliksiet dāvanu iegādi uz pēdējo brīdi, pavisam noteikti iztērēsiet vairāk nekā plānots. Steigā cilvēki bieži pieņem impulsīvus un nesamērīgus lēmumus, to visu pamatīgi ietekmē arī lielā burzma veikalos, kas var liek zaudēt savaldību pat pašam mierīgākajam pircējam.

Lai dāvanu iegāde Jums nesagādātu nepatīkamas emocijas, dariet to vismaz mēnesi pirms svētkiem. Tas Jums ļaus izvairīties no pārsteidzīgiem un pārlieku dārgiem pirkumiem, jo pirms iegādes Jums būs vēl laiks padomāt.

Laicīgas gatavošanās rezultātā Jums būs arī iespēja izvēlēties pirmajiem, jo svētku burzmā veikalos tiek izpirktas, piemēram, tādas preces kā galda spēles (iegādāties var arī šeit), kas daudziem ir iecienīta dāvana.

2. Izveidojiet apdāvināmo un dāvanu sarakstu

Lai iegādātos pārdomātas un katram cilvēkam individuāli piemērotas dāvanas, izveidojiet apdāvināmo un dāvanu sarakstu. Saraksts šajā gadījumā palīdzēs Jums iegādāties vien to, kas nepieciešams, ietaupot gan laiku, gan finanses.

Dāvanu saraksts ir arī viena no svētku budžeta sadaļām, kas palīdz apzināt svētkos plānoto izdevumu apjomu.

3. Iegādājieties dāvanas internetā

Izmantojiet iespēju dāvanas nopirkt gan laicīgi, gan par izdevīgāku summu, nekā tas varētu būt, iepērkoties svētkiem, piemēram, lielveikalā. Lieliska opcija ir dāvanu iegāde internetā, jo varat salīdzināt preču summas, piedāvāto preču klāsts ir lielāks un iepirkšanās ir daudz ērtāka. Apskatiet rotaļlietas interneta veikalā 220.lv, un Jūs sapratīsiet, ka dāvanu iegāde var sagādāt patiesu prieku un aiztaupīt svētku uztraukumu. Liela izvēle pieejama arī puzlēm un citām lieliskām dāvanām kā bērniem, tā pieaugušajiem.

4. Gatavojiet dāvanas paši

Ja esat radoši un Jums ir kaut nedaudz brīvā laika, izgatavojiet dāvanas paši. Saviem mīļajiem varat dāvināt, piemēram, adījumus, pašdarinātas rotas, sveces, pat pašu gatavotas puzles, kurās var būt attēlots kaut kas Jūsu tuvajiem patiesi nozīmīgs. Varat dāvināt arī pašu lasītas tējas vai ārstniecības augus, kas ievietoti glītos maisiņos. Ziemassvētkos cilvēki priecājas arī par pašu ceptām, personalizētām piparkūkām.
Taču šīs ir tikai dažas pašu gatavoto dāvanu idejas. Ļaujieties savam radošumam un svētku priekam - šādas dāvanas tiek novērtētas visvairāk, jo tās radītas ar mīlestību.

5. Sekojiet līdzi saviem pirkumiem

Ik pa brīdim pārliecinieties par savu finansiālo stāvokli, apskatiet, cik naudas esat iztērējuši svētku dāvanām. Tā varēsiet kontrolēt savus tēriņus, salīdzināt atlikušo summu un apzināties laiku, kas atlicis līdz Ziemassvētkiem. Paralēli, analizējot turpmākos ienākumus, varēsiet dāvanas iegādāties pamazām, tādējādi rūpējoties par to, lai iepirkšanās procesā nenāktos atbrīvoties no lielām summām vienlaicīgi. Šāda rīcība liks aizmirst paviršo pieņēmumu, ka Ziemassvētku dāvanās nepieciešams ieguldīt neizmērojami lielus līdzekļus.

6. Dodiet priekšroku pieredzei, nevis lietām

Cilvēku sākotnējā sajūsma par kādu jaunu lietu krītas daudz straujāk, nekā sajūsma par pieredzi vai notikumu. Atmiņas par pozitīvu piedzīvojumu ļauj cilvēkiem saglabāt laimes sajūtu, kavējoties patīkamās atmiņās. Paturiet to prātā, kad iegādāsies Ziemassvētku dāvanas, jo tās var būt ne tikai lietas, bet arī, piemēram, kopīgs teātra, koncerta apmeklējums, kino biļetes, boulinga spēle, dāvanu karte kādai konkrētai izklaidei vai kursiem, u.c.