2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Durvju iegāde

Durvju iegāde

Durvis ir svarīgas, jo tās pasargās no zādzībām, kā arī veidos kopējo mājas intejeru. Vēlams, lai tās būtu savstarpēji saskaņotas un atbilstoša izmēra.

Durvju vēršanās veids

Iekštelpu durvis un ārdurvis jāizvēlas pēc to atvēršanas veida. Tās veras gan no labās, gan kreisās puses. Plānojiet iekārtojumu tā, lai durvju atvērums nebūtu pret sienu un ienākot būtu ērti pārvietoties.

Konstrukcijas

Izšķir vieglas un masīvas konstrukcijas durvis. Vieglas konstrukcijas durvis labi izskatīsies dzīvokļu telpās, bet masīvas konstrucijas būs labs risinājums plašos dzīvokļos, vasarnīcās vai biroja telpās.

Materiāli

Stikla iekšdurvis telpu padarīs mājīgu un ienesīs dienasgaismu. Tās piemērotas virtuvēm, dzīvojamajām telpām, bērnistabām vai atvērta tipa ofisiem. Šis risinājums noderēs, lai atdalītu koridoru no citām telpām. Stiklojums telpu padarīs vizuāli plašāku. Tās būs viegli pielāgot kopējam telpas dizainam.

Finiera durvis ir veidotas no  biezām loksnēm. Tās radīs mājīgu noskaņu un labi izskatīsies bērnistabās vai guļamistabās.

PVC risinājumi ir izstrādāti no īpaši izturīgas un viegli kopjamas plēves. Tā rada masīvkoka efektu, kas ir lielisks dizaina elemets. Izmantojiet šāda veida durvis vannas istabās un samaziniet mitruma daudzumu.

Koka durvis un to veidi

Jūsu velmēm ir pieejamas dažāda veida koka durvis un apdares iespējas.
Lakotas un krāsotas koka durvis ir klasiska vērtība.  Tās labi izskatīsies gan atpūtas, gan darba telpās.
Ir pieejami durvju veidi ar laminētu koka apdari, kas būs ekonomiska alternatīva dabīgajam kokam.
Dekoratīvā papīra apdares durvis būs lielisks dizaina elements gan dzīvokļos, gan biroja telpās.

Bīdāmās durvis

Šis būs labs risinājums maza izmēra telpās. Tās tiek izgatavotas no koka, metāla vai stikla. Šāda veida durvis tiek iebūvētas sienā vai iekārtas sliedēs uz sienas virsmas. Durvju furnitūrai ir  jāsaplūst ar durvīm. Telpa ir jāplāno tā, lai šo risinājumu būtu viegli atvērt un tās neaizķertos. Tās nav virināmas un neaizņems daudz vietas.  

Durvis bez stiklojuma

Šis durvju veids paredzēts privātām telpām, lai nodrošinātu intīmu atmosfēru. Izmantojiet tās tualetēs, dušās, kā arī ģērbtuvēs.

Dubultdurvis

Platas dubultdurvis bieži tiek izmantotas, lai nošķirtu priekšnamu no viesistabas vai dzīvojamās zonas. Šāda veida durvis vizuāli paplašinās kopējo telpu platību.

Apkope

Ja durvis izmantojiet bieži, uz tām veidojas dažādi traipi un ir redzami roku nospiedumi. Durvju kopšana neprasīs lielas pūles, bet ir jāveic regulāri. Tīrīšanā ieteicams izmantot dažādus sadzīves ķīmijas līdzekļus.

Dizains

Vēlams izvēleties durvis, kas atbilst kopējai telpas noskaņai un interjera priekšmetiem.

Izvēlieties neitrālas krāsas, kas saplūdīs ar sienām un kopējo interjeru. Tās būs labi piemērotas mazākos dzīvokļos vai ofisos. Baltas, pelēkas vai bēšas krāsas durvis ir klasiska izvēle un labi iekļausies kopējā telpā.

Melnas un brūnas krāsas durvis noderēs lielākās privātmājās vai noliktavu telpās.

Rāmji

Izvēlieties kvalitatīvus durvju rāmjus. Nekvalitatīvi risinājumi ilgtermiņā bojās durvis un prasīs papildus izmaksas. Durvis ir iespējams iegādāties komplektā ar rāmjiem.  
Nereti rāmji netiek izmantoti. Tas būs oriģināls risinājums, jo durvis saplūdīs ar sienu.

Rokturi

Durvju rokturi ir izgatavoti no dažāda veida materiāliem: tērauda, alumīnija, misiņa, plastmasas un koka. Skaists un kvalitatīvs rokturis lieliski akcentēs telpu!  

Pirms durvis pirkt interneta veikalā pievērsiet uzmanību cenai, izmantotajiem materiāliem, apdarei, dizainam un funkcionalitātei. Pazīstamu zīmolu durvis kalpos salīdzinoši ilgāk. Labas kvalitātes durvis un citas preces ir iespējams iegādāties 220.lv.