2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Kā ietaupīt naudu ceļojot?

Kā ietaupīt naudu ceļojot?

Ikvienam no mums patīk ceļot, bet, vai zināji, ka mūsdienās nav nepieciešami milzu naudas līdzekļi, lai īstenotu savu sapni par ceļošanu? Esam apkopojuši vairākus vērtīgus padomus, kas noderēs, ja esi izlēmis doties ceļojumā uz ārzemēm!

# 1 Iekrāj naudu

Ja būsi izlēmis, ka vēlies doties ceļojumā pāris mēnešus ātrāk, tad noteikti varēsi šādā veidā ietaupīt naudu, jo, piemēram, ja ceļojumam būs nepieciešami 500 EUR, un būsi par ceļojumu izlēmis piecus mēnešus iepriekš, tas nozīmē, ka katru mēnesi tev būs jāatliek vien 100 EUR šī sapņa īstenošanai. Tādā veidā jau laicīgi varēsi atrast dažādus piepelnīšanas veidus. Piemēram, ja esi sporta fans, tad, iespējams, tu regulāri veic sporta likmes kādā no sporta bāriem, piemēram, Betsafe interneta kazino. Arī tas ir viens no veidiem, kā iegūt papildus naudas līdzekļus. Tāpat vari izrevidēt savu skapi un pārdot kādas nevajadzīgas drēbes un lietas, tādā veidā iekrājot patiešām iespaidīgu naudas summu!

# 2 Ceļojumam izmanto Airbnb naktsmājas

Viena no lielākajām izmaksu pozīcijām, dodoties ceļojumā, protams, ir naktsmāju īrei. Ikvienam no mums ir iespēja gan palikt viesnīcās, gan arī izmantot Airbnb pakalpojumus. Jāsaka, ka Airbnb ir daudz izdevīgāks variants, kā arī, vietējie bieži vien sniedz arī vērtīgus padomus, ko aplūkot attiecīgajā valstī, tādā veidā būsi tikai ieguvējs. Airbnb ir apkopoti dažādi piedāvājumi - ir iespējams gan palikt pie kāda cilvēka otrā istabā, gan arī izīrēt apartmantus, kas nozīmē, ka tajos varēsi atrasties netraucēts.

# 3 Izmanto vietējo padomus

Dodoties uz citu valsti, svarīgi ir pievērst uzmanību arī tam, kuras kafejnīcas un restorānus izvēlēties. Pirms tam noteikti vajadzētu aplūkot dažādus forumus un saprast, kuras ēstuves ir iecienījuši vietēji, jo šāda veida vietās cenas bieži vien ir draudzīgākas, kā arī piedāvājums daudz autentiskāks konkrētajai valstij.

# 4 Lidmašīnas biļetes iegādājies ātrāk

Ja plāno ceļojumu, noteikti ir vērts aplūkot dažādus izdevīgus ceļojumu piedāvājumus, tādā veidā atrodot sev izdevīgāko. Latvijā darbojas dažādas mājaslapas, kuras piedāvā apkopotā veidā izdevīgāko ceļojumu aprakstus, viena no šādām vietām ir, piemēram, Travelfree, kuru izveidojis latvietis. Šeit regulāri varēsi atrast biļetes par izdevīgām cenām uz dažādām pasaules vietām!

# 5 Naudu maini ārpus lidostas

Ja dodies uz valsti, kurā oficiālā valūta nav eiro, tad noteikti ir vērts padomāt par valūtas konvertāciju. Protams, mūsdienās lielākajā daļā vietu ir iespējams norēķināties ar karti, tomēr tirdziņos un sabiedriskajā transportā bieži vien būs nepieciešama skaidra nauda. Mainot naudu ārpus lidostas, tas būs daudz izdevīgāk nekā lidostā, jo lidosta uzliek papildus samaksu par pakalpojumu, kā rezultātā cilvēkiem nākas pārmaksāt.

# 6 Atrodi bezmaksas aktivitātes

Piemēram, ja dodies uz Londonu, vari būt drošs, ka lielākā daļa muzeju šajā pilsētā ir par velti. Līdzīgi ir arī daudzās citās valstīs, tāpēc, ja konkrētajā valstī meklē izklaides iespējas, noteikti vērts pameklēt, vai arī šajā pilsētā nedarbojas dažādi bezmaksas muzeji, kurus vari apmeklēt. Populāras ir arī dažādas brīvprātīgo veidotas ekskursijas pa pilsētas nozīmīgākajiem apskates objektiem, kas ir pilnīgi par brīvu, bet ekskursijas beigās cilvēkiem ir iespēja veikt ziedojumu.

# 7 Izmanto velosipēdu

Ja dodies uz kādu citu valsti, tad noteikti ir vērts padomāt par velo īri. Tādā veidā daudz ātrāk un izdevīgāk varēsi nonākt sev vēlamajās vietās. Salīdzinot ar sabiedriskā transporta un automašīnas īres cenām, velo noma noteikti ir izdevīgākais risinājums ikvienam!

Mūsdienās, lai dotos ceļojumā, nav nepieciešami milzu iekrājumi. Ja laicīgi plānosiet savu ceļojumu, ir iespēja ietaupīt diezgan lielu naudas summu!