2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Karstas vasaras glābiņš- gaisa kondicionieris

Karstas vasaras glābiņš- gaisa kondicionieris

Pavisam nesen, pagājušā gada vasarā piedzīvojām tveicīgu un karstu laiku, un ja vien neatradies laukos vai ezera krastā visu dienu, tad neizbēgami bija grūtības elpot un uztvert šo karstumu pavisam viegli. Gaisa kondicionieri pilsētā, ofisos vai mājās ir labākais glābiņš, kad vasaras karstā saule un uzkarsētais gaiss telpās neļauj ne produktīvi strādāt, ne atpūsties. Tie ir arī labs risinājums, lai izjustu telpā komfortu. Kā izvēlēties savu gaisa kondicionieri un kādiem parametriem pievērst uzmanību, lasi tālāk šajā rakstā!

Ir četri kondicionieru veidi- mobilie kondicionieri, gaisa kondicionieri, rekuperatori un split sistēmas kondicionieri. Katram no tiem ir savi plusi, un katrs no tiem var paglābt no bezgaisa karstas telpas.

Mobilie kondicionieri

Mobilie kondicionieri ir vairāk paredzēti mazākām telpām vai nelieliem ofisiem. Tiem ir speciāla siltā gaisa izvades caurule, kura tiek no telpas izvadīta, tādejādi ļaujot gaisam cirkulēt. Mobilie gaisa kondicionieri ir aprīkoti ar ritentiņiem, un tos var viegli pārvietot no vienas telpas uz otru. Tiem mēdz būt arī ļoti simpātiski un gaumīgi dizaini, tādejādi tie neuzkrītoši var iederēties arī telpā.
Tos ir viegli atvest uz vajadzīgo vietu, viegli ierīkot un tiem parasti ir zemāka cena nekā citiem gaisa kondicionieriem. Tiesa, cenu līmenis atbilst arī tam, ka šis gaisa kondicionieris ir skaļāks nekā citi, bet, ja tas netraucē, tad var būt kā labs risinājums maziem dzīvokļiem vai savām ērtībām mājas apstākļos.

Sienas kondicionieris

Logu kondicionieri ir ļoti bieži sastopami veikalos, lielākos ofisos, dažkārt arī mājās privātām vajadzībām un ērtībām. Tie ir kā viens liels bloks, ko uzliek loga ailē vai pie loga sienas. Kā lielu bonusu izvēloties šo logu kondicionieri var minēt, ka tas ir ļoti ekonomisks savā patēriņā, kā arī ar ļoti demokrātiskām cenām interneta veikalos. Papildus, domājot par ilgtermiņu- šos kondicionierus ir arī ļoti viegli kopt, turklāt tos var izmantot arī citām funkcijām- iegūt siltāku gaisu vai vēsāku.

Rekuperators

Pircējiem ir pieejami divi veidi- mini rekuperators un rekuperators, kas, protams, atšķiras ar to izmēriem.
Tā ir inovatīva gaisa apmaiņas sistēma, kas izvada no telpas silto gaisu un ievada tajā svaigo gaisu. Uzņemot siltumu no izmantotā un saelpotā gaisa, šajā ierīcē veidojas kodensāts, kas nav obligāti jānovada manuāli- tas iztvaiko un atgriežas, tādejādi apmainot gaisa plūsmu. Šāda ierīce atvieglo telpu vēdināšanu, jo dara to cilvēku vietā. Šo ierīci var izmantot, protams, arī ziemā- tādejādi tas nepieļauj sausa gaisa rašanos un rada patīkamu, svaiga gaisa mikroklimatu.

Split sistēmas kondicionieri

Šie kondicionieri ir diezgan populāri tieši priekš dzīvokļiem un mājām, bet tos izmanto arī ofisos. Šī sistēmas iekārta ir divās daļās sadalīta- viena daļa iekštelpā, otra ārā. Šie divi it kā atsevišķie bloki savienojas ar caurulēm un starp tām notiek freona dzesētājvielas gaisa cirkulācija. Popularitāti šī ierīce ieguvusi, jo ir aprīkota ar vairākām funkcijām- gaisa ventilācija, uzsilde, atvēsināšanās, turklāt tai ir klusa darbība atšķirībā no mobilajiem kondicionieriem.  Papildus ērtībām tai ir arī pults un iekšējā atmiņa uzstādījumiem, ja ēkā pazūd elektrība.

Izvēloties savu jauno kondicionieri izvēle ir jāizdara pievēršot uzmanību ne tikai telpas lielumam, funkcijām, tīrīšanai, bet arī tā uzstādīšana un ilgtermiņa noderīgumam. Uzstādīšana atsevišķiem kondicioriem, kā piemēram, split sistēmas kondicinieriem ir maksas pakalpojums, turklāt tos drīkst uzstādīt tikai profesionāļi. Tāpēc pievērs uzmanību visiem plusiem un mīnusiem un izvēlies tikai pašu labāko kondicionieri savai telpai, lai iegūtu maksimālo labumu!