2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Kur dabūt naudu biznesam?

Kur dabūt naudu biznesam?

Kā jau zināms, ar lielisku biznesa ideju vien nepietiek jauna biznesa uzsākšanai. Biznesa idejas īstenošanai ir nepieciešams finansējums, kas atkarībā no biznesa idejas var būt pavisam neliels un iegūstams diezgan vienkāršotā veidā, vai lielāks, kura iegūšana var sagādāt visai lielas galvas sāpes.

Kur dabūt naudu biznesam?

Pastāv vairāki finansējuma gūšanas veidi un iespējas, kuru eksistenci ir vērst apzināties ikvienam, biznesa idejas īpašniekam un jaunā biznesa uzsācējam. Katrs finansējuma gūšanas veids var izrādīties izdevīgs vai gluži pretēji neizdevīgs tikai tad, ja tiek vērtēts konkrētā biznesa vai biznesa idejas kontekstā, līdz ar to, nav tāda naudas gūšanas veida, kas būtu izdevīgs visu biznesa ideju īstenošanai.

Finanšu gūšanas avoti:

Valsts atbalsta programma

Šīs programmas ietvaros, jaunie uzņēmēji var iegūt aizdevumu savas biznesa idejas īstenošanai. Atbalsta programmā ietilpts dažāda veida aizdevumi, ar biznesa uzsācējam draudzīgiem nosacījumiem, aizdevumu garantijas un apmācības. Plašu informāciju par valsts galvotajiem un izsniegtajiem aizdevumiem, kā arī citiem atbalsta veidiem, iespējams atrast internetā.

Kredīts jaunajiem uzņēmējiem

Vairāku banku piedāvājumu klāstā ietilpst aizdevumi jaunajiem uzņēmējiem. Lai gan realitātē kredītu saņemt nav nemaz tik viegli, kā varētu likties, jo aizdevēji stingri vērtē visus iespējamos riskus, kas saistīti ar uzņēmuma dzīvotspēju idejas aktualitāti un vēl citiem faktoriem, tas nebūt nav neiespējami. Noformējot kredītu, būtu jāņem vērā, ka visi aizdevumu piedāvājumi pēc savas būtības ir tie paši patēriņa vai hipotekārie kredīti privātpersonām, kuros uzņēmuma īpašnieki uzņemas atbildību ar savām personīgajām finansēm, līdz ar to, iespējams, ka noformēt patēriņa kredītu vai hipotekāro kredītu privātpersonai, būs vienkāršāk un ātrāk nekā, pretendēt uz aizdevumu uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Biznesa inkubatori

Biznesa inkubators piešķirtais finansējums izpaužas atlaižu formā. Izvēloties šo finansējuma avotu, jaunajam uzņēmuma netiks piešķirts aizdevums vai ada, ko ieguldīt ražošanas procesā, taču tiks piešķirtas atlaides dažādiem pakalpojumiem, kas parasti sastāda diezgan lielu daļu uzņēmuma ikmēneša budžeta. Atlaides telpu nomas, grāmatvedības, finanšu konsultāciju, reklamēšanas un vēl citiem pakalpojamiem iespējams saņemt līdz pat 85% apmērā.

Investīcijas no privātajiem investoriem

Privāti investori ir diezgan populārs finansējuma gūšanas avots, kas jaunajiem uzņēmējiem bieži vien nodrošina ne tikai finansiālu palīdzību, bet arī dažādu noderīgu informāciju un kontaktus. Lai gan privātie investori nenodarbojas ar labdarību par savu ieguldījumu vēlas saņemt konkrētu uzņēmuma peļņās procentu, akciju daļu vai kādu citu ieguvumu, tie bieži vien ir gatavi sniegt arī praktisku palīdzību biznesa vadīšanā un tirgus iekarošanā, kas dažos gadījumos var izrādīties svarīgāk, par to sniegtajām finansiālajām investīcijām.

Ziedojumi

Ja biznesa uzsākšanai nepieciešamā summa nav liela, pastāv iespēja vākt ziedojumus, idejas realizēšanai.

Aizņemieties atbildīgi!

Atstājiet komentāru