2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Receptes: Ķirsītis uz kūkas. Gardās ogas kūkās un kēksos

Receptes: Ķirsītis uz kūkas. Gardās ogas kūkās un kēksos

Ķirši gatavi! Ēdam gardu muti; ja paliek pāri, gatavojam kūku! Piedāvājam divas receptes ķiršu laikam.

Ķiršu kūka

Nepieciešams: 2 glāzes miltu, 1 glāze kefīra (var izmantot bezpiedevu jogurtu vai skābo krējumu),
1 glāze cukura, tējkarote cepampulvera, 2 olas, 300 g ķiršu.

Pagatavošana: Ķiršiem ir jāizņem kauliņi. Ietauko cepamformu. Kefīram pieber cukuru, pieliek olas, maisa, līdz cukurs izkūst. Kefīra maisījumam pieliek miltus un cepampulveri (ieteicams sajaukt kopā). Samaisa mīklu, liek veidnē, virsū liek ķiršus. Cep 200 grādos 25 minūtes.

Šokolādes kēksiņi ar ķiršiem

Nepieciešams: 200 g ķiršu bez kauliņiem, 2 ēdamkarotes kakao, 3 olas, 300 g miltu, 150 g sviesta, 200 g cukura, 200 g skāba krējuma vai jogurta, 1 ēdamkarote vanilīna cukurs, 1 ēdamkarote cepamā pulvera, šķipsniņa sāls.

Pagatavošana: Ķiršiem izņem kauliņus, lieko sulu notecina uz sieta. Sviestu saputo ar olām, vanilīna cukuru, sāli un cukuru, pieliek skābo krējumu. Miltus (mīklai jābūt pabiezai, ja nepieciešams, vēl pieliek miltus), kakao, cepampulveri sajauc, iesijā pie sagatavotās sviesta – olu masas. Kad mīkla sajaukta, iemaisa ķiršus. Mīklu liek kēksa formiņās tā, lai aizpilda divas trešdaļas. Cep 190 grādos 25 minūtes, gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru