2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Šnicele – pusdienu ēdienkārtes klasika

Šnicele – pusdienu ēdienkārtes klasika

Ir divu veidu šniceles - maltās gaļas un klapētās. Pamatā īsto Vīnes šniceli gatavo no plāni izklapētas gaļiņas, apmērcētas olā un izvārtītas rīvmaizē. Kotletes cep no rupji maltas vai smalki kapātas gaļas, bet maltās gaļas šnicelei, kura savulaik bija baudāma ēdnīcās, gaļu maļ smalkāk. Turklāt atšķirībā no kotletēm maltās gaļas šnicelēm pievieno baltmaizi, bet nepievieno olas. Šnicele jāveido lāsītes formā - vienam galam jābūt spicākam. 

Sastāvdaļas: Gaļa (cūkgaļa/liellops vai ne pārlieku liesa, ne pārāk trekna cūkgaļa); baltmaize (1/4 no gaļas masas); sīpoli (1/5 no gaļas masas); rīvmaize panēšanai; piens vai/un ūdens; ķiploki; malti melnie pipari, sāls.

Pagatavošana: Gaļu samaļ kopā ar sīpoliem, ķiplokiem un izmērcētu baltmaizi. Pievieno sāli, melnos piparus un visu samaisa, tad vēlreiz izlaiž cauri gaļas mašīnai. Tas jādara, lai šnicele uz pannas neizjuktu. Iegūtā masa ir kārtīgi, sirsnīgi jāizdauza ar dūrēm, lai dabūtu ārā gaisu, tad, šnicelei cepoties, maliņas neplaisās. Formē šniceles, veidojot gaļas bumbiņas, kuras apviļā rīvmaizē un ar paplatu virtuves nazi placina no abām pusēm līdz aptuveni 1 cm biezumam, vienlaikus pieplacinot arī maliņas, lai veidojas smuka kantīte. Gatavai šnicelei ir jābūt plakanai, to malās nekādā gadījumā nedrīkst atstāt plaisas! Šniceles cep, liekot uz pannas iepriekš sakarsētā eļļā, no abām pusēm līdz zeltaini brūnai garoziņai.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru