2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Ēdiens, lai “piesietu dūšu” - mīklā cepta siļķe

Ēdiens, lai “piesietu dūšu” - mīklā cepta siļķe

Šis ēdiens gan esot no lietuviešu tradicionālās virtuves, taču arī mūsu vēderiem tas labi der, lai “piesietu dūšu” un izmēģinātu ko vēl varbūt līdz šim nenogaršotu. Tā pagatavošanai var izmantot siļķes filejas, ja tās šķiet pārāk sāļas, tās pirms cepšanas var izmērcēt.

Sastāvdaļas: 2 — 3 siļķes, ola, ½ glāzes kviešu miltu, 3 ēdamkarotes skābā krējuma, citronu sula, pētersīļu zaļumi, augu eļļa cepšanai.

Pagatavošana: Siļķu filejas sadala mazākos gabalosKatru siļķes gabaliņu apslaka ar citrona sulu un pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem. Atstāj kādu laiciņu, lai ievelkas, tikmēr gatavo mīklu. Olu, miltus un skābo krējumu sajauc viendabīgā masā. Pēc tam filejas no abām pusēm apmērcē mīklā un cep pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu gatavas. 

Šādi ceptas siļķes labi garšo gan karstas, gan arī jau atdzisušas.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru