2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Ātrā ābolu želeja - siera platēm un desertam

Ātrā ābolu želeja - siera platēm un desertam

Sastāvdaļas:


1,5 kg Āboli
1 l Ūdens
300 g Cukurs
pēc garšas Kanēlis
1 ĒK Vaniļas cukurs
50 g Želatīns

 

Pagatavošana:

 

Ābolus nomizo un izņem tiem sēklotni.


Katliņā lej ūdeni, pievieno cukuru, kanēli, vaniļas cukuru un vāra līdz sīrups uzmet burbuli.


Sīrupam pievieno ābolus, lai tie būtu pārklāti ar sīrupu un uz lēnas uguns karsē aptuveni 10 minūtes.


Ābolus izņem no sīrupa un liek burciņās. Sīrupam pievieno želatīnu un iemaisa, līdz tas ir izkusis.


Ābolus pārlej ar sīrupu un burciņas aizvāko. Ilgākai uzglabāšanai burciņas ir vēlams pasterizēt.

 

Ābolu želeja ir vienkārša un ātra recepte, kurā vari izmantot arī mazos un neizkatīgos ābolīšus, kuri citādi ir nolemti iznīcībai. Tā nderēs kā siera plates papildinājums un to var arī uzziests uz grauzdētas maizes šķēles vai pārlieta ar pienu, tā būs fantastiski gards deserts.

 

Avots: DELFI

Atstājiet komentāru