2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Cūku pupu biezeņzupa

Cūku pupu biezeņzupa

Nepieciešams: 500 g cūku pupu, burkāni, pētersīļi, sīpoli, puravi, milti, sviests, piens, olas, baltmaizes grauzdiņi.

Pagatavošana:
Ņem 500 g cūku pupu, nomazgā siltā ūdenī, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz dažām stundām, pēc tam ūdeni nokāš, uzvāra, ieliek tajā pupas, notīrītus burkānus, pētersīļus, sīpolus un vāra uz mazas uguns, līdz pupas mīkstas. Pēc tam burkānus, sīpolus un pētersīļus izņem, novārījumu izkāš, bet pupas un apceptus puravus izberž caur sietu, atšķaida ar novārījumu, pievieno sāli un uzvāra. Tikmēr ņem miltus un nedaudz tos uzkarsē sviestā, atšķaida ar karstu pienu un caur sietu ielej biezeņzupā, izmaisa, uzvāra un atstāj siltumā. Tad ņem 2 olas un sakuļ olu dzeltenumus, atšķaida ar karstu pienu un ielej caur sietu zupā. Pievieno sviestu. Pie zupas pasniedz baltmaizes grauzdiņus.

Atstājiet komentāru