2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Sautēta vista ar burkāniem un nelielām piedevām

Sautēta vista ar burkāniem un nelielām piedevām

Maigā un liesā vistas gaļa kļuvusi par iecienītu ēdienu daudzās ģimenes mājās. Daudzām saimniec;em šī recepte vairs sen jau nav noslēpums. Tomēr der atgādināt arī šīs visai ierastās receptes, ko dažkārt esam atzinuši par novecojušām.

Sastāvdaļas:

vista,
4 sīpoli,
6 burkāni,
50g sviesta,
5 daiviņas ķiploka,
sāls,
pipari,
2 ēdamkarotes tomātu pastas.

Var arī vienkārši nopirkt vistu šķiņķīšus vai vistu kājas - ir ispēja izvēlēties, cik daudz iegādāties, turklāt būs ērtāk, jo nevajadzēs sadalīt veselu vistu.Arī sviesta izmantošana nav obligāta - vistas maigā gaļa piesūcas ar garšvielām un burkānu piegaršu, un rezultāts ir lielisks. Tāpat arī burkānus var vienkārši sagriezt šķēlītēs vai stienīšos un nedaudz apcept, pirms pievienot vistas gaļai. Ja ir kuņģa problēmas, var iztikt bez tomātu pastas.

Ja cepta gaļa nav ieteicama, vistu vai vistas kājiņas vai šķiņķīšus var sautēt arī bez cepšanas.

Garšas uzlabošanai sautēšanas sākumā var pievienot žāvētu diļļu kātus, ko pēc tam no mērces izņem. Ļoti diētiski un garšīgi!

Pagatavošana:

Vistu sadala gabalos, apcep sviestā. Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež  ripiņās. Sautējamā traukā kārtām liek vistu, sīpolus un burkānus, sāla un piparus. Pieliek ķiploka daiviņas. Pārlej ar karstu ūdeni, kam piejaukta tomātu pasta. Sautē uz mazas liesmas 40 minūtes.

Garšas uzlabošanai sautēšanas sākumā var pievienot nedaudz sagrieztas sarkanās paprikas - pēc garšas - tas dos ēdienam pikantu piegaršu.

Labu apetīti!


 

Atstājiet komentāru