2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

SIA “JK Namu pārvalde”: Aizkrāmējot koplietošanas telpas, iedzīvotāji apdraud savu drošību

SIA “JK Namu pārvalde”: Aizkrāmējot koplietošanas telpas, iedzīvotāji apdraud savu drošību

Mēdz būt situācijas, kad iedzīvotāju lietošanā esošie pagrabi, bēniņi un veļas žāvētava (koplietošanas telpas), ir pieblīvēti ar veciem krāmiem - dažādām mantām un atkritumiem, tādējādi apdraudot viņu drošību ugunsgrēka gadījumā.

Durvis, automašīnu riepas, duškabīnes, spoguļi, lietošanai nederīgi divriteņi, sadzīves tehnika – koplietošanas telpās var atrast plašu to lietu klāstu, kuras reiz piedzīvojušas labākus laikus. Gadās arī vecu grāmatu un preses izdevumu kaudzes un atkritumu maisi, kā arī citi viegli uzliesmojoši priekšmeti, īsāk sakot, viss, kas dzīvoklī izrādījies lieks, tiek novietots šajās koplietošanas telpās, apgrūtina ne tikai ikdienas gaitas, bet arī apdraud visas mājas iemītniekus.

Namu pārvaldes speciālisti, tiekoties ar iedzīvotājiem, stāsta par ugunsdrošību un to, cik svarīgi, lai ugunsnelaimes gadījumā evakuācijas ceļi būtu brīvi, taču arvien ir cilvēki, kuri izvēlas nevajadzīgās mantas paturēt, nevis nodot atkritumos. Tāpēc aicinām sakārtot savu vidi, lai tajā būtu patīkami uzturēties gan pašiem, gan ciemiņiem. Mājas iedzīvotāji, izrādot iniciatīvu, var organizēt talku, Namu pārvaldē pasūtot konteineru, kurā samest nevajadzīgās mantas. Tādā gadījumā izmaksas uz māju ir aptuveni 150 eiro, kas tiek segtas no uzkrājumu fonda. Savukārt, ja šos darbus veic Namu pārvaldes speciālisti, jārēķinās, ka klāt nāk vēl izmaksas par viņu darbu un transportu.

Lielgabarīta atkritumu izvešanu var pieteikt arī SIA „Jēkabpils pakalpojumi”, kur maksa ir atkarīga no atkritumu svara, taču diezgan daudzi cilvēki no nevajadzīgajām mantām mēdz atbrīvoties, pa kluso tās novietojot pie daudzdzīvokļu māju konteineriem. Par to maksā tās konkrētās mājas iedzīvotāji, kuru māja ir piesaistīta atkritumu laukumam, kur novietoti lielgabarīta atkritumi. Tāpēc aicinām cilvēkus būt modriem un piefiksēt šādus gadījumus, piemēram, pierakstot automašīnu numurus (ja atkritumi tiek izmesti no mašīnām) un vēršoties pašvaldības policijā (minimālais sods fiziskajām personām ir 70 eiro).

Tikai sadarbojoties un ar ikviena iedzīvotāja atbildīgu attieksmi pret savu un kopīpašumu, kā arī izrādot savstarpēju sapratni un ievērojot ugunsdrošības normas, iespējams savu māju pasargāt no ugunsgrēka, ko var radīt neapdomīga rīcība, koplietošanas telpas pieblīvējot ar dažādām mantām.

Atstājiet komentāru