2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpils pilsētas pašvaldība pārbauda asfaltseguma kvalitāti Pasta un Neretas ielās (FOTO, VIDEO)

Piektdien, 3.janvārī Jēkabpils pilsētas pašvaldības uzdevumā SIA “Ceļu eksperts” pārbaudīja asfaltseguma kvalitāti Jēkabpilī, Pasta un Neretas ielās. Pārbaudes darbus vadīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aigars Strežs.

Pārbaudes darbu gaitu vēroja Jēkabpils mērs Aivars Kraps, Jēkabpils Pilsētvides departamenta vadītājs Raits Sirmovičs, Būvniecības nodaļas vadītāja Anita Vanaga, sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Trukšāne, SIA “Ošukalns” ceļu būves nozares vadītājs Jānis Hauka, SIA "Ošukalns" būvdarbu vadītājs Valerijs Vargulis, SIA “Ošukalns” Asfaltēšanas departamenta vadītājs Mārtiņš Maļinovskis, SIA Ošukalns ceļu būves nozares vadītāja vietnieks Andris Kusiņš, kā arī vietējo mediju pārstāvji.

Jēkabpils mērs Aivars Kraps pirms pārbaužu veikšanas sacīja, lai process būtu demokrātisks, tad Pasta ielās divas urbuma vietas norādīs pašvaldība un divas piedāvāja izvēlēties žurnālistiem. Veikto kontrolurbumu vietas tūlīt pēc paraugu noņemšanas piepildīja ar mitro asfaltu. Izņemot pirmos paraugus Katoļu ielā, kur asfalts tika klāts saistībā ar pasta ielas rekonstrukciju. Šeit izņemto paraugu garums bija 11 un 12 centimetri, kas ir vairāk nekā prasa normatīvie akti, proti, 10 centimetri.

Laikraksta “Brīvā Daugava” žurnāliste Inese Zone izvēlējās urbuma vietu Pasta ielā iepretīm avīžu kioskam, savukārt Radio1 un Vidusdaugavas televīzijas žurnālistes Sandra Mikanovska un Sandra Paegļkalne – Zaļā ielā iepretim Jēkabpils valsts ģimnāzijai. Zaļā iela tika izvēlēta, jo arī šeit notika ielas rekonstrukcija saistībā ar Pasta ielas būvdarbiem. Vēl viena urbuma vieta tika atzīmēta Pasta ielā netālu no krustojuma ar Zaļo ielu. Savukārt Neretas ielā krustojumā ar Dolomīta ielu paraugu ņemšanai tika iezīmētas divas  vietas, viena Dolomīta ielas sākumā, kur tiks veiktas pastiprinātas analīzes un Neretas ielā pirms satiksmes apļa pie “Lūša”. Viena vieta pārbaudes parauga ņemšanai tika iezīmēta arī Neretas ielā iepretim lielveikalam.

Raits Sirmovičs sacīja, ka kontroles darbu rezultāts varētu būt zināms janvāra nogalē vai februāra sākumā.

Radio1.lv Jānim Haukam jautāja, kā vērtē notiekošo pārbaudi un vai ir pārliecināts par paveiktā darba kvalitāti.

”Pasūtītājs šobrīd izmanto savas tiesības, kas viņam līgumā paredzētas un veic pārbaudi. Ja tāda prakse pašvaldībā ir, mums nav iebildumu. Mēs savas pārbaudes esam veikuši un viss bija atbilstoši prasībām. Protams, var gadīties visādi, bet es domāju, ka nevajadzētu būt problēmām,” ar pārliecību sacīja Jānis Hauka.

Jau ziņots, ka īstenojot Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstītu projektu, Jēkabpilī rekonstruēta Pasta un Ausekļa iela. Pasta ielas pārbūves projektā darbi veikti arī Zaļās, Jēkaba, Akmeņu, Katoļu un Viestura ielā. Darbu gaitā rekonstruētas ielu brauktuves un ietves, lietus ūdens kanalizācija, ūdensvads, sadzīves kanalizācija, siltumtrase, kā arī ielu apgaismojums. Projektā izbūvēti Jēkaba un Riekstu skvēri, kā arī uzstādīta strūklaka un vides dizaina objekts. Ausekļa ielā veikta braucamās daļas, ietvju un komunikāciju izbūve. Iepirkumā par tiesībām rekonstruēt Pasta un Ausekļa ielu uzvarēja SIA “Ošukalns”. Minēto ielu rekonstrukcija Jēkabpilī tika finansēta no ERAF projekta “Jēkabpils Daugavas kreisā krasta degradēto teritoriju atjaunošana un publiskās infrastruktūras uzlabošana uzņēmējdarbības attīstībai” līdzekļiem. Darbu kopējās izmaksas - 3,6 miljoni eiro.

Tāpat arī vēstīts, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība 2018.gada 27.februārī noslēdza vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta “Jēkabpils pilsētas infrastruktūras sasaiste ar TEN-T tīklu”’ īstenošanu.
Projekta mērķis ir radīt alternatīvu maršrutu tranzīta un kravas transportam, nodrošinot Jēkabpils pilsētas transporta infrastruktūras integrāciju TEN-T tīklā, lai novērstu  kvalitatīvas infrastruktūras pārrāvumus, samazinot piesārņojuma un trokšņa līmeni pilsētā un vismaz daļēji atdalot kravas transporta plūsmu no sabiedriskā transporta plūsmas un novirzot no blīvāk apdzīvotām Jēkabpils pilsētas daļām.
Projekta īstenošanas rezultātā tiks veicināta pilsētas transporta infrastruktūras sasaiste TEN – T tīklā paaugstinot galveno ielu caurlaides spējas un saīsinot nepieciešamo pārvietošanās laiku un uzlabojot dzīves vides kvalitāti pilsētas iedzīvotājiem.
Projekta ietvaros veic ielu posmu pārbūvi šādās Jēkabpils pilsētas tranzīta ielās:
Neretas ielas pārbūve divos posmos (1.posms: no tilta līdz krustojumam ar Ledus ielu, 2.posms: no krustojuma ar Zaļo ielu līdz pilsētas robežai) aptuveni 1149m garumā,
Kļavu ielas satiksmes pārvada pārbūve;
Brīvības ielas pārbūve no krustojuma ar Blaumaņa ielu līdz krustojumam ar Dolomīta ielu aptuveni 1566 m garumā;
Dolomīta ielas pārbūve 1 679 m garumā;
Zīlānu ielas pārbūve (Autoceļa A12 posms) 890 m garumā, posmā no Rīgas ielas līdz Ventas ielai, kā arī posmā no Slimnīcas ielas līdz Ķieģeļu ielai;

Projekts tiks īstenots līdz 2021.gada 26. februārim. Projekta kopējās izmaksas sastāda EUR 8 232 545 eiro, no kuriem 5 031 494 eiro ir paredzētais Kohēzijas Fonda finansējums, 331 810 eiro Kohēzijas Fonda rezerve, 221 978 eiro ir Valsts budžeta dotācija un 1 056 298 eiro ir pašvaldības līdzfinansējums, projekta neattiecināmās izmaksas ir 1 590 965 eiro.

 

Komentāri (0-2/2)

  • Viesis
    04.01.2020 10:25
    Beidzot pilsētā kārtība!
  • YoL
    03.01.2020 18:45
    Kaut kā līdz galam nesanāk ar asfalta likšanu, pa vidu joslām drausmīgas šuves, un ja tur krājas mitrums un sals....
    Un paša asfalta kvalitāte izskatās ka klibo, nav tā asfalta masa viendabīga, bitumena pleķi tik spīd pa virsu.

Atstājiet komentāru