2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Izmaiņas Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldes struktūrā

Izmaiņas Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldes struktūrā

30. novembra Preiļu novada domes sēdē tika lemts aizstāt Preiļu novada Kultūras centra līdzšinējo nosaukumu ar “Preiļu Kultūras nams”, kā arī noteikt visu kultūras un tautas namu tiešo pakļautību Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldei, informē Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Elgars Stupāns.

Preiļu Kultūras namā plānots saglabāt kultūras nama vadītāja amata vietu un kultūras metodiķa – pasākumu organizatora amata vietu. Preiļu novada kultūras un tautas namos plānots saglabāt divas kultūras darbinieku likmes uz trim kultūras namiem, kas dos iespēju viena pasākuma rīkošanā piedalīties diviem kultūras darbiniekiem, tādējādi nodrošinot augstāku pasākuma kvalitāti un lielāku atbalstu darbiniekiem. Šāds modelis sniegs iespēju aizpildīt vakantās vietas kultūras namos, kur ilgāku laiku nav izdevies atrast darbiniekus, kā arī ekonomēt budžeta līdzekļus.

Ieviešot šādu modeli, radīsies iespēja labāk koordinēt visas novada kultūras dzīves norises, kultūras namu darbību, lai plānotie pasākumi kultūras namos nepārklātos vienā laikā, kā arī lietderīgi izmantot pārvaldes tehnisko darbinieku (noformētāju, apskaņošanas speciālistu) darbaspēku. Papildu informācija www.preili.lv.

Atstājiet komentāru