2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Svētceļnieku apmeklētajā Nācaretē atklāj Aglonas Dievmātes mozaīku

Svētceļnieku apmeklētajā Nācaretē atklāj Aglonas Dievmātes mozaīku

Nācaretē, Izraēlā, klātesot goda viesiem un ap 50 cilvēku lielai svētceļnieku grupai no Latvijas, Pasludināšanas bazilikā svinīgi atklāta Aglonas Dievmātes mozaīka, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane. Uzrunājot dalībniekus, Latvijas prezidents Egils Levits atzīmēja, ka Nācarete līdzās Jeruzalemei un Betlēmei ir starp trīs svarīgākajām vietām kristietībā, kur viesojas ne tikai svētceļnieki, bet arī laicīgie apmeklētāji.

"Tādā veidā mūsu Aglonas Dievmātes mozaīka būs arī sava veida valsts vizītkarte šajā zemē un vietā. Mozaīkas tapšanā par pamatmotīvu tika izvēlēta Aglonas Dievmātes svētglezna, jo tā ir atpazīstama ne tikai starp kristiešiem, bet arī pārējā sabiedrībā un arī tuvējās kaimiņvalstīs," pauda Levits.

Aglonas Dievmātes mozaīka tapusi no Latvijas katoļticīgo ziedojumiem, un ideju īstenojis Svētā Jeruzalemes kapa bruņinieku ordeņa Latvijas nodaļas vadītājs Jānis Smelteris.

Par lielāko kristiešu dievnamu Tuvajos Austrumos dēvētajā Pasludināšanas bazilikā viesojas svētceļnieki no visas pasaules. Tās dārzā izvietotas svētgleznu mozaīkas no visdažādākajām pasaules valstīm, atzīmēja Valsts prezidenta kancelejas pārstāve.

LETA jau rakstīja, ka pirmdien un otrdien Latvijas prezidents atrodas valsts vizītē Izraēlā. Pēc viesošanās Izraēlā 30.novembrī Levits dosies uz Palestīnu. Vizītes laikā Latvijas pirmā persona tiksies ar Palestīnas pašpārvaldes prezidentu Mahmūdu Abāsu.

Levits un Abāss pārrunās politisko dialogu, Tuvo Austrumu miera procesa un ES-Palestīnas pašpārvaldes attiecību jautājumus. Tāpat prezidenti plāno pārrunāt ekonomisko sakaru paplašināšanu un sadarbību izglītības un pretkorupcijas jomā.

Komentāri (0-2/2)

  • Skolnieciņš
    02.12.2022 20:00
    Es esmu pagāns. Es esmu par mieru un saticību pasaulē. Es esmu par draudzību un mierīgu līdzās pastāvēšanu starp dažādām tautām, starp dažādu ticību cilvēkiem. Tomēr mani apbēdina, ka Egils Levits nerūpējas par latviešu tautas likumīgajām interesēm. Latviešu tauta no savas naudiņas uztur prezidenta kungu. Un 40 000 000 eiro atdošana apšaubāmas reputācijas cilvēkiem, manuprāt, nebija prātīgs lēmums. Ar cieņu, Skolnieciņš
  • Skolnieciņš
    02.12.2022 19:55
    Tas ir jauki, ka prezidenta kungs Egils Levits kā ebreju tautas pārstāvis godā senebreju mitoloģiju un ebreju monoteismu. Tas ir jauki, ka prezidenta kungs Egils Levits kā ebreju tautas pārstāvis godā savas tautas kultūru. Tikai ir viena mazmazītiņa nianse. Te ir Latvija, te nav Izraēla. Te ir Baltu zemes, un latvieši ir baltu tauta. Latviešiem ar etniskajiem semītiem nav ne mazākā sakara. Pirmie ebreji Baltu zemēs ienāca krusta karu laikā līdz ar krustnešiem sākot no 12. gadsimta vidus. Latvieši ir pagāni.
    Ar cieņu pret politeismu (daudzievību; pagānismu), Skolnieciņš

Atstājiet komentāru