2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

"Gada uzņēmējs Zemgalē 2019" Salas novadā - SIA "Miķelāni bekons"

"Gada uzņēmējs Zemgalē 2019" Salas novadā - SIA "Miķelāni bekons"

Par 2019. gada titula Gada uzņēmējs Zemgalē īpašniekiem atzīti: SIA "Slaides" no Aknīstes novada, SIA "Velmaraiši" no Jaunjelgavas novada, z/s "Cielavas" no Jēkabpils novada, z/s "Bērzi"no Neretas novada, SIA "Miķelāni bekons" no Salas novada, z/s "Bogdani" no Vecumnieku novada, SIA "Jēkabpils zieds" no Jēkabpils, SIA "Kronis" no Bauskas novada, SIA "RA 5 "no Viesītes novada, SIA "Aizkraukles saldumi"no Aizkraukles novada, biedrība "Radošuma meka"no Jelgavas novada, z/s "Avotiņi"no Krustpils novada, SIA "Ecos"no Pļaviņu novada, SIA "Kommats"no Rundāles novada, SIA "Lielķēniņš"no Tērvetes novada, IK "Zaigas nams"no Auces novada, SIA "EVOPIPES" no Jelgavas, SIA "J.E.F."no Dobeles novada, SIA "VIZULO" no Iecavas novada, SIA "Hanza - elektro" no Kokneses novada, SIA "BILDBERG"no Ozolnieku novada un SIA "WOOD print" no Skrīveru novada.

Sarīkojuma dalībnieki baudīja Rundāles pils viesmīlību, sajūsminājās par Dobeles Mūzikas skolas audzēkņu, Salas novada vidusskolas vokālistes Adrianas Turlajas un Rundāles novada sieviešu vokālā ansambļa “Naktsvijoles” muzikālajiem priekšnesumiem.       

Salas novada pašvaldība titulam "Gada uzņēmējs Zemgalē 2019" nominējusi sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Miķelāni bekons". Uzņēmums 2015. gadā, tobrīd Latvijā lielāko cūku kompleksu "Miķelāni" Salas pagastā, paglāba no llikvidācijas, iegādājoties to izsolē. Komplekss atradās uz bankrota sliekšņa un radās jautājums par tā pastāvēšanu. Bija ļoti svarīgi novadā saglabāt darbavietas, tādējādi, nodrošinot cilvēkiem ienākumus, - vienu no būtiskākajiem dzīves kvalitātes uzlabošanas instrumentiem kā individuālā, tā arī valsts līmenī. Tagad uzņēmums ir viens no lielākajiem darba devējiem Salas novadā, nodrošinot darbu vidēji 90 cilvēkiem. Katram darbiniekam uzņēmumā garantēta stabilitāte, sociālās garantijas un veselības apdrošināšana.

1 243 480 euro - VID administrēto nodokļu summa 2018. gadā. Komplekss nodrošina pilnu ražošanas ciklu - no sivēnmāšu apsēklošanas līdz izaudzēto bekonu realizācijai.

Ieklausoties iedzīvotāju viedokļos un informējot par uzņēmuma turpmākajiem plāniem, valdes priekšsēdētājs Ilvars Strazdiņš aktīvi iesaistās Salas pagasta Biržu iedzīvotāju dzīves un vides kvalitātes jautājumu risināšanā. Viņš pierādījis, ka "nemētājas ar tukšiem solījumiem" un strādā pēc principa - vīrs un vārds!

Uzņēmums "Miķelāni bekons" līdz šim veiksmīgi izmantojis iespēju piesaistīt Eiropas Savienības finanšu atbalstu cūku kompleksa attīstībai, strādājot arī turpmāk pie ES investīciju projektu piesaistes un īstenošanas. Cūku komplekss sakārtots atbilstoši mūsdienu prasībām, jo īpaši cūku labturībā un biodrošībā.

Kopš 2016. gada uzņēmums atbalsta ģimeņu sporta un atpūtas pasākumus Salas novadā: "Nesēdi mājās, nāc - piedalies" Biržos; skolas gaitu uzsākšanu un turpināšanu Salas ciemā. Katru gadu uzņēmums saviem darbiniekiem organizē ģimeņu sporta svētkus, Jaungada balli u.tml.

Uzņēmuma lielākais izaicinājums un radošums - joprojām turēties pretī Āfrikas cūku mēra ietekmei.

Informāciju sagatavoja: Ligita Kadžule
Projektu vadītāja
Salas novada pašvaldība

Avots: salasnovads.lv

Komentāri (0-1/1)

  • es
    03.12.2019 09:13
    No kura laika Sproģe un Kadžule strādā cūku fermā?

Atstājiet komentāru