2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

"Ja ir silta ala, valdībai nospļauties!"

"Ja ir silta ala, valdībai nospļauties!"

"Šķiet, ka valdība ir aizmirsusi, ka arī ārpus Rīgas dzīvo cilvēki. Vai tad tā nav ārkārtas situācija, ja cilvēkam pie savas mājas jābrauc ar laivu, jāpaņem vajadzīgās mantas un atkal jābrauc projām?" tā sašutis jautā Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Arnītis, uzskatot, ka valdības lēmums neizsludināt ārkārtas situāciju plūdu skartajās četrās pašvaldībās ir aizvainojošs un cinisks. 
 
Pļaviņās vakar bija un situāciju novērtēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, no helikoptera notiekošo vēroja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, viņi redzēja, kas notiek Pļaviņās. Vai ar to nepietiek? tā neizpratnē jautā pļaviņieši.
 
Pļaviņās šobrīd turpinās ūdens izsūknēšana no applūdušo māju pagalmiem un pagrabiem, tāpat arī no Sociālās aprūpes centra pirmā stāva un pagraba. Virtuves darbība pansionātā nav atjaunota, ēdināšana un veļas mazgāšana nodroīsnāta ar citu uxņēmumu starpniecību. Tāpat ir traucēta kanalizācijas ūdeņu atsūknēšana uz attīrīšanas iekārtām, jo nedarbojas elektroniskās ierīces. Lai situāciju sakārtotu, nepieciešami līdzekļi, kuru Pļaviņu domei nemaz tik daudz  neesot. 
 
Ainārs Arnītis sacīja, ka arī pārējo plūdu skarto pašvaldību vadītāji bezmaz vai plēšot matus, jo sapratuši, ka no valdības palīdzību nav ko gaidīt. Tā kā ārkārtas situācija nav izsludināta, jo valsts nav apdraudēta, iznāk, ka plūdi ir tikai Pļaviņu, Ogres un citu pašvaldību iedzīvotāju problēma, it kā viņi nebūtu Latvijas valsts iedzīvotāji. 
 
Radušos situāciju visprecīzāk raksturo divrinde no Valda Artava dzejoļa: "Ja ir miers un silta ala,/ Tad man arī nospļauties!"
 
Un sakiet vēl, ka Artavam nav taisnība!
 
Māra Grīnberga

Komentāri (0-1/1)

  • meitene
    02.07.2018 18:15
    viņiem par visu ir nospļauties galvenais ka viņi māk naudu zagt cilvēkiem.

Atstājiet komentāru