2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Glābēji Pļaviņās pulcē papildspēkus un gatavojas cilvēku evakuācijai (Papildināta)

Glābēji Pļaviņās pulcē papildspēkus un gatavojas cilvēku evakuācijai (Papildināta)

(Mainīts virsraksts un pievienota 1.rindkopa)
Par situācijas nopietnību Pļaviņās šorīt brīdināja VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš, kurš intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka glābēji Pļaviņās pulcē papildspēkus un gatavojas cilvēku evakuācijai.
Ūdens līmenis Daugavā pie Pļaviņām vakar vakarā ap pulksten astoņiem pusdeviņiem kāpa par aptuveni metru un turpina paaugstināties,jo  ledus pie Pļaviņām iestrēdzis un applūdušas vairākas mājas,  informēja Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Arnītis.

Ainārs Arnītis informēja, ka atbildīgie speciālisti un operatīvie dienesti apseko Pļaviņu apdraudētākās vietas, starp kurām ir Gostiņu apkaime, kur jau applūduši vairāki mājokļi un apdraudēti citi, taču iedzīvotāju evakuācija pagaidām nav nepieciešama.

Ledus Daugavā ir iestrēdzis iepretī Pļaviņu stacijai, kas iespaido ne tikai Daugavas līmeni, bet arī tās pietekas - Aiviekstes - līmeni. Tā rezultātā Gostiņos sākušies plūdi. Gostiņi ir Pļaviņu pilsētas daļa pie Aiviekstes ietekas Daugavā.

"Esam jau sazinājušies ar Madonas reģionālo vides pārvaldi, kas ir gatavībā piešķirt mums laivas evakuācijai," informēja Arnītis.

Vakarpusē notikušajā Pļaviņu novada pašvaldības Civilās aizsardzības komisijas sēdē stratēģiski lēmumi pagaidām nav pieņemti, dažādu jomu speciālisti apmainījās ar informāciju un pārrunāja dažādus iespējamos risinājumus un rīcības modeļus, attīstoties plūdiem, informēja Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks.

Vakarā ūdens līmenis pie Pļaviņām kāpis no 71,56 metriem līdz 72,64 metriem virs jūras līmeņa.

Kā ziņots, Pļaviņu novadā palu situācijai seko zemessargi, Pašvaldības policija un Valsts policijas darbinieki, kā arī pašvaldības speciālisti.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru