2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Daugavas ledus sablīvējies pie Aiviekstes ietekas; Pļaviņās ūdens līmenis kāpis par 13 centimetriem

Daugavas ledus sablīvējies pie Aiviekstes ietekas; Pļaviņās ūdens līmenis kāpis par 13 centimetriem

Daugavas plūdi Pļaviņas vēl nav sākušies, ledus no Zeļķu tilta pie Jēkabpils nonācis līdz Aiviekstes ietekai Daugavā, informēja Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Arnītis.

Viņš pastāstīja, ka pagaidām Pļaviņās ledus joprojām neiet un arī plūdu vēl nav. Ūdens līmenis Daugavā pie Pļaviņām ir 70,54 metri virs jūras līmeņa, bet no rīta tas bija 70,41 metrs virs jūras līmeņa. Tas joprojām ir aptuveni četrus metrus zemāk par kritisko robežu - 74,50 metriem.

Kā ziņots, Pļaviņu novadā zemessargi, Pašvaldības policija un Valsts policijas darbinieki, kā arī pašvaldības speciālisti ir gatavībā un seko situācijai, iepriekš informēja Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks.

Viņš pastāstīja, ka uzņēmums "Latvenergo" pie Daugavas uzstādījis divas novērošanas kameras, ar kuru palīdzību Pļaviņās visi seko pārmaiņām upē.

"Līmenis upē faktiski ir zems un ledus stāv uz vietas. Applūdušu teritoriju Pļaviņās pagaidām nav," skaidroja Arnītis.

No rīta ledus Daugavā bija iestrēdzis pie Zeļķu tilta, kas ir dzelzceļa tilts pār Daugavu, kas atrodas Krustpils novada Krustpils pagastā, aptuveni septiņus kilometrus no Jēkabpils.

Publicēsanai sagatavoja Sandra Mikanovska

Foto: Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru