2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Mums raksta: Kāpēc remontējot bedres Auseklīša ielā, aizlīdzinātas tikai mazākās? (FOTO)(PAPILDINĀTS TEKSTS UN FOTO)

(Pievienota pēdējā rindkopa)

Ar Radio1.lv augustā sazinājās iedzīvotāji no Auseklīša ielas Jēkabpilī, kas sūdzējās par ļoti bedrainu iebraucamo ceļu mikrorajonā. “Ceturtdiena”, sazinoties ar pašvaldības atbildīgajiem dienestiem, noskaidroja, ka šīs bedres tiks remontētas un izlīdzinātas, kas arī daļēji tika izdarīts. Auseklīša ielas iedzīvotāji informē, ka SIA “Jēkabpils pakalpojumi”, veicot bedrīšu remontu, aizlīdzināja tika mazākās bedrītes, lielās atstājot kā ir. Tagad, sākoties lietavām, tās izskalojušās vēl vairāk un apgrūtina iebraukšanu mikrorajonā.

Tāpat arī iedzīvotāji no Madonas ielas 26 un 28 sazinājās ar Radio1.lv, informējot par bedrainu piebraucamo ceļu un interesējoties, kad bedres varētu tikt aizlīdzinātas.

Lai noskaidrotu, kāpēc darbi veikti tikai daļēji un, kad bedrītes piebraucamajam ceļam Madonas ielā varētu tikt remontētas, sazinājāmies ar Jēkabpils novada pašvaldības atbildīgajiem dienestiem. Atbildi sniedza SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Gluhs.

“Auseklīša ielā, SIA "Jēkabpils pakalpojumi" 2021.gada vasarā veica galvenās iebrauktuves mazo bedru remontu, ieklājot karsto asfaltu. Lielākajām bedrēm, ceļu būvinženieru piedāvātais racionālākais risinājums, kas ir saskaņots arī ar pašvaldību, ir iebērt frēzmateriālu un tādā veidā uzlabot braukšanas apstākļus. Šos darbus ir plānots veikt novembrī, kad atļaus laika apstākļi. 

Madonas ielas mikrorajonā bedrītes tika labotas gan ar frēzmateriālu, gan ar karsto asfaltu, gan veikti piebēršanas darbi. Lielāka apjoma remontdarbi šajā mikrorajonā šogad vairs nav plānoti. Vasarā kopā ar pašvaldības pārstāvi Madonas ielas mikrorajona ielu stāvoklis tika apsekots un šogad plānotie ielu seguma remontdarbi šajā mikrorajonā ir izpildīti. Cik mums ir zināms, tad tiek plānota šī mikrorajona pazemes komunikāciju pārbūve, kam sekos arī ielu seguma atjaunošana.

Savukārt par māju pagalmu un to brauktuvju posmu, kas atrodas uz mājai piesaistītā zemes gabala, seguma bojājumiem un to remontiem, māju iedzīvotājiem ir jāvēršas pie savas dzīvojamās mājas apsaimniekotāja, lai vienotos par šiem remontiem,” skaidro Mārtiņš Gluhs.  

Pēc Mārtiņa Gluha norādes, Radio1.lv sazinājās arī ar apsaimniekotāju - SIA JK Namu pārvalde, lūdzot informēt, kad tiks aizbērtas bedres pie ēkām Madonas ielā 26 un 28. Atbildīgie darbinieki šīs nedēļas sākumā solīja apzināt situāciju un informēt. Šodien, 16.novembrī, tika informēts, ka bedres ir aizlīdzinātas.

Saistīta ziņa: Mums raksta: Kļuvis bedrains un grūti izbraucams pievedceļš Jēkabpilī, Auseklīša ielas mikrorajonā (FOTO)

Komentāri (0-1/1)

  • Nav izturams!!
    15.11.2021 17:50
    Novembrī lāpa ielas!!! Atbildīgie vispār ar galvu draudzējas??? Ja iedzīvotāji nebūtu vērsušies uz Radio1 , tā arī paliktu viss, kā ir!

Atstājiet komentāru