2024.gada 19. marts

Jāzeps

#paliecmājās: Spodras un Voldiņa Purviņu stāsts. Iesūti savu! (FOTO)

Portāls Radio1.lv uzrunāja vairākus jēkabpiliešus, aicinot līdzdalīt, kā viņiem norit laiks, kad visā valstī ir noteikti ierobežojumi, aicinot mūs visus palikt mājās, #paliecmājās. Iesūti arī Tu savu stāstu un foto – zinas@radio1.lv.

Spodras un Volda Purviņu stāsts:

"Ir pavasaris. Patīkami, ka vari izbraukt uz tuviem  laukiem, kur Tev ir īrēts dārziņš! Priecē krokusa daudzkrāsainie ziedu toņi. Patreiz krokusiņu un sniegpulkstenīšu ziedēšanas sparu nomainījušas manas tur iestādītās vizbulītes un mazpulku vecbiedres Martas dāvātās zilas puķītes, kuru ziediņi atgādina mazas zvaigznītes. Vizbulītes tur iestādīju  pirms pāris gadiem, kad šo vēlēšanos izteica  dārza saimniece Biruta. Šis ir pirmais pavasaris, kad Biruta noraugās uz sava dārza pavasara puķu ziedēšanas prieku no mākoņu maliņas. Mazie ziediņi arvien liek atcerēties lielu, sirdsgudru,  darbīgu, mīļu Personību!

 Interesanti novērot kā bites, neskatoties ne uz kādiem aizliegumiem un ierobežojumiem, centīgi vāc ziedputekšņus. Īpašu noskaņu saulainās dienās papildina daudzbalsīgo putnu kori. 

Mājās uz palodzēm ik rītu ar acīm apmīļojam un aplaistam tomātu un puķu stādiņus. Pusdienu un kafijas pauzīšu laikā pa logu parasti mūs priecē gulbju, zosu un citu putnu pārlidojumi no un uz Radžu ūdenskrātuvi. Pat zosis zina, ka laukos ir vislabāk!

Īpaši daudz šajā laikā prieku sagādā mazbērni un mazmazbērni. Mazmazbērniņiem šis ir pirmais dzīves pavasaris. Par cik  man ir divi mīlulīši, tad viņu dzimšanas dienās, kas iekrīt iknedēļas trešdienā un svētdienā top regulārie  apsveikumi ar vēsturiskiem faktiem un atmiņām no dzimtas vēstures.  Jāpaspēj mazulīši iepriecināt ar mīlestību adītiem zīdaiņu zābaciņiem, cimdiņiem un zeķītēm! Prieku sagādā, ka šajā laikā arī bērni atrod iespēju vairāk iedziļināties un papētīt dzimtas rakstus. 

Mūsu arhīvā  ir saglabātas no 1965. gada simtiem melnbaltās, krāsainas filmiņa un diapozitīvi. To ieskanēšana un daudzu draugu iepriecināšana ar vēsturiskiem momentiem prasa  laiku un pacietību.

Atrodam laiku pavērot  lielo zīriņu, gulbju, cekludukuru un zosu rosību  Radžu ūdenskrātuvē. Priecē  Mežaparka koku pumpuru plaukšana un kārklu izspūrušie, dzelteni pūpoli! 

Dārzā - Dzilnīši rūpīgi sargā savu teritoriju. Viņi visu laiku atgādina: te ir tikai mūsu teritorija! Voldiņš ir liels putns draugs! Dzilnīši pagājušā gadā mūsu uzraudzībā bērnu izaudzināja! Rudeņos padalāmies ar saulespuķu un kaņepju sēkliņām!

Vēlam visiem gaišas un sirdī priecīgas Lieldienas, kad teiksim: “Patiesi, patiesi, Kristus ir Augšāmcelies!”"

Atstājiet komentāru