2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pašvaldība: Rozes puķu dobē pie pulkstens Jēkabpilī, Rīgas ielā ieziemotas pagājušajās brīvdienās

Pašvaldība: Rozes puķu dobē pie pulkstens Jēkabpilī, Rīgas ielā ieziemotas pagājušajās brīvdienās

Radio1.lv saņēma vēstuli no jēkabpilietes, kas satraucās par klājenisko rožu likteni apstādījumā pie pulkstens Jēkabpilī, Rīgas ielā.

Lūk, ko jēkabpiliete rakstīja vēstulē redakcijai: “Ir pagājis laiks, iestājusies ziema, rozes joprojām neieziemotas. Vēlos ar Radio 1 palīdzību uzdot jautājumu Jēkabpils domes priekšsēdētājam Raivim Ragainim: Kāpēc vēljoprojām pie “Supernetto” pulksteņa Rīgas ielā nav apsegtas klājeniskās rozes? Domes izpilddirektors masu medijiem decembra beigās konferencē apgalvoja, ka citēju: "...puķudobē Rīgas ielā pie pulkstens iestādītas klājeniskās rozes. To ieziemošana notiks pie stabiliem mīnus astoņiem desmit grādiem, kad augsnes virskārta būs sasalusi aptuveni piecu centimetru dziļumā. Ieziemošanai izmantos sausu kūdru un egļu zarus." Šodien ārā ir -20 grādu! Kur tas viss ir? Rozes, kā arī citi iestādītie augi ir materiālās vērtības, par kurām maksā nodokļu maksātāji. Uzskatu, ka tā ir apzināta nolaidība pret savu darbu un materiālajām vērtībām. Šādi ar rozēm var apieties vienīgi pašvaldība.”

Iedzīvotājas jautājumu adresējām Jēkabpils pilsētas pašvaldības atbildīgajām amatpersonām. Atbildi sniedza pašvaldības ainavu tehniķe Mārīte Breimane.

Viņa informē, ka rozes ir ieziemotas jau 5.janvārī: "Šī gada 5.janvārī faktiskā dienas gaisa temperatūra Jēkabpilī sasniedza -6°. Šajā dienā SIA”SEDUMI” darbinieki apsedza rozes Palejas ielas pulkstens dobē."

Foto: Mārīte Breimane

Saistīta ziņa: Iedzīvotāji: Vai tiks ieziemotas rozes apstādījumā pie pulkstens Rīgas ielā?

Komentāri (0-1/1)

  • Kļūdu daudz
    10.01.2019 23:22
    Ļoti daudz kļūdu šajā rakstā.

Atstājiet komentāru