2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Atjaunota transporta kustība Pasta ielā Jēkabpilī

Atjaunota transporta kustība Pasta ielā Jēkabpilī

Tika solīts, ka sākoties ziemai atjaunos transporta kustību Jēkabpilī, Pasta ielā, decembris jau pusē, bet solītais nav izdarīts? Šādu jautājumu Radio1.lv uzdod vairāki jēkabpilieši, to adresējām Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniekam Tautsaimniecbas jautājumos Aivaram Krapam. Tiekoties ar vietējiem masu medijiem preses konferencē, viņš sniedza atbildi.

“Pasta iela posmā no Vecpilsētas laukuma līdz Brīvības ielai transporta kustībai atvērta no sestdienas, 15. decembra. Tas nozīmē, ka autovadītājiem vairs nevajadzēs mērot lielu līkumu, kā tas bija līdz šim. Tāpat arī transporta kustība būs atjaunota pa Zaļo ielu. Diemžēl gājēju ietves paliks nesakārtotas,” sacīja Aivars Kraps. 

Viņš piebilda, ka gājējiem jāizvērtē situācija, izvēloties pa kuru no ielām pārvietoties Pasta vai Brīvības. Ja būs sals, varēs pārvietoties arī pa pasta ielas ietvēm, kas vairāk vai mazāk piebērtas ar smiltīm, ja būs atkusnis, tad, protams, Pasta ielā gājējiem pārvietošanās būs apgrūtinoša.

Savukārt būvdarbi Viestura ielā un Katoļu ielā posmā no Pasta ielas līdz Pormaļa ielai turpināsies līdz 7.janvārim, bet Jēkaba ielas posmā no Pasta ielas līdz Pormaļa ielai iecerēts strādāt visu janvāri, ja vien to ļaus laika apstākļi. Pārvietošanās pa šķērsielām ir apgrūtināta, bet pašvaldība sola pirms tehnoloģiskā pārtraukuma sākuma šīs ielas iespēju robežās sakārtot. 

“Visas ielas pēc darbu pabeigšanas tiks nolīdzinātas, tās, cik tas būs iespējams, tiks sakārtotas arī tad, ja aukstuma dēļ nāksies pārtraukt būvdarbus,” skaidroja Aivars Kraps.

Jau ziņots, ka darbaspēka trūkuma un dažādu neparedzētu šķēršļu dēļ būvdarbi pašā Pasta ielā kavējās, tādēļ SIA “Ošukalns” neizdevās īstenot iepriekš plānoto – līdz šā gada beigām noasfaltēt visu Pasta ielu, bet ir ieklāta pirmā asfalta kārta Pasta ielas posmā no Vecpilsētas laukuma līdz Brīvības ielai un tas dod iespēju šajā posmā ziemas sezonā atjaunot transporta kustību.

Remontdarbu laikā Pasta ielā cietuši vairāku ēku lieveņi, tajā skaitā arī vēsturisko ēku. Aivars Kraps norāda, ka būvniekiem šie bojājumi ir jāsalabo un ka tas tiks darīts nākamgad: “Ja viņi kaut ko ir sabojājuši, viņiem tas ir jāatjauno. Visus cokolus un lieveņus viņi taisīs pavasarī un vasarā – pirms projekta nodošanas. Tas netiek darīts pašlaik objektīvu iemeslu dēļ, bet tas tiks izdarīts.”

Pašvaldība aicina iedzīvotājus, kuru ēkām būvdarbu procesa dēļ radušies kādi ēku bojājumi, nekavējoties par to ziņot SIA “Ošukalns”, rakstot uz e-pasta adresi: celi@osukalns.lv. Ja ir iespēja, elektroniskā pasta vēstulei var pievienot fotogrāfijas, kurās redzami ēkas bojājumi, bet var arī vienkārši aprakstīt problēmu, norādot savu vārdu un mājas adresi.

Komentāri (0-4/4)

  • Janka
    17.12.2018 10:13
    Aicis:
    Man tik viens jautājums. Vai tad tiešām uz to remonta laiku pļaviņu ielā nevarēja mainīt kustības virzienu.
    Uz Pļaviņu ielas jau kādu laiku acis jātur vaļā gan gājējiem, gan braucējime - variākas reizes ir sanacis saskarties ar auto braucošu pretējā virzienā, un protams labi ātri braucošu, lai ātrāk pazustu no nevēlamās situācijas.
  • Interesents
    14.12.2018 22:48
    Es atkal domāju ja darbu izpildītājs nespēj nodrošināt izpildes termiņus noteiktā laikā savu iekšēju problēmu pēc tad varbūt jāpārskata līguma nosacījumi un jāpiemēro soda sankcijas kas paredzētas līgumā. Jo šeit nu parādās solījumu nepildīšana vai precīzāk sasteigta kļūdu labošana pēc vairākām sūdzībām. Un dome šoreiz acīmredzami attaisnojas...
  • Agro
    14.12.2018 21:18
    Varēja no sākuma ietves gājejiem sataisīt pirms atver braucamo daļu.
    Itkā gājēji nebūtu cilvēki.
  • Aicis
    14.12.2018 17:11
    Man tik viens jautājums. Vai tad tiešām uz to remonta laiku pļaviņu ielā nevarēja mainīt kustības virzienu.

Atstājiet komentāru