2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Paskaidrojums pie sūdzības par kontrolierēm, kas no autobusa izsēdināja 11 gadīgu meiteni

Paskaidrojums pie sūdzības par kontrolierēm, kas no autobusa izsēdināja 11 gadīgu meiteni

SIA Jēkabpils autobusu parks vadība ir uzklausījusi iesaistītos darbiniekus par 12.02.2018 atgadījumu Jēkabpils pilsētas maršrutā nr.05, kad, saskaņā ar masu medijos sniegto informāciju, biļešu kontrolieres ziemas laikā izsēdināja slimu, raudošu, 11 gadīgu bērnu, nepagaidot, kamēr bērns somā sameklē un uzrāda biļeti.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.599 par Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtību, pasažiera braukšanas tiesības sabiedriskajā transportlīdzeklī apliecina biļete, turklāt pasažierim ir pienākums iegādāto biļeti saglabāt līdz brauciena beigām un kontroles pasākumu laikā uzrādīt (iedot rokās) kontrolierim, lai persona varētu pārliecināties par minētā dokumenta derīgumu un izdarīt nepieciešamās atzīmes biļetē.

Izvērtējot augstāk minēto atgadījumu, vadība var secināt, ka biļešu kontroliere ir korekti veikusi savu darbu, lūdzot, bērnam uzrādīt biļeti un, redzot, ka meitene nevar to atrast, ļaujot to sameklēt, kamēr tiek turpināts darbs un veikta pārbaude citiem autobusa salonā esošajiem pasažieriem (saskaņā ar kases uzskaites sistēmu, minētajā reisā kopumā pārvietojās 60 pasažieri).

Pēc kontroles dienesta un minētā reisa autobusu vadītāja paskaidrojumiem, meitene pati izvēlējās izkāpt no autobusa sev nezināmā pieturvietā.

Tā kā autobusa salonā nav bijusi konflikta situācija, un kontrole nav paaugstinājusi balsi vai jebkādā citā veidā aizskārusi bērnu, pārējiem pasažieriem nav bijis vajadzības iejaukties un aizstāvēt meiteni.

Ņemot vērā valstī pastāvošo bērnu tiesību un interešu prioritāro statusu, SIA “Jēkabpils autobusu parks” darbinieki ir informēti, ka nav pieļaujama bērnu izsēdināšana no autobusa viņam nezināmā vietā. Turklāt darbinieki ir iepazīstināti ar VSIA Autotransporta direkcija norādījumiem, kas nosaka, ka bērnu vecumā līdz 15 gadiem, kontrolieris drīkst izsēdināt no sabiedriskā transporta tikai tad, ja viņš tiek nogādāts tuvākajā policijas iecirknī.

Komentāri (0-10/20)

  • jusis
    02.07.2018 18:36
    kliente:
    Absurds. Meitene nobijās un izkāpa.... Vai vārds NOBIJĀS neko neizsaka? Šaubos vai kontrole bija tik mierīga un iejūtīga. Autobusu parks vienmēr teiks, ka viņiem taisnība. Onkulis aizmirst pensionāra apliecību, liek braukt par pilnu cenu, tak redzams, ka vecītis.Bet mēs tak burta kalpi!!! Autobuss nebrauc pēc grafika, viss kārtībā!!!

    Bet nu tak patiešām - pie jaunās biļešu sistēmas Jēkabpilī neviens nemaz nevar pasprukt šoferim garām nesamaksājis. Un, ja arī mamma pirktu 1 biļeti uz abām, kam es neticu, tad to, izkāpjot, atdotu meitai. Burta kalpi. Bērni ir dažādi-gan jau kontroliere kaut ko uzburkšķēja-tipa-kamēr citus pārbaudi, lai atrastu to biļeti un bērns izvēlējās izkāpt. Zinu tās Jpils kontrolieres-nav nemaz empātiskas, kā jau teicu - burta kalpi.
  • Gija
    02.07.2018 18:36
    Viņas katra atsevišķi pirka tās biļetes? Diez vai, ja tik bailīgs bērns. Ja pērk 2 biļetes, tad taču kopā abas izdrukā.
  • Anmarija
    02.07.2018 18:36
    Piekrītu GIJAI!!!
    ES PAR TO VAKAR NODOMĀJU,KO TAD SLĒPT SEJU,JA PROT ĶENZĀT ,TAD PROTI BŪT ATKLĀTA LĪDZ GALAM....KĀDREIZ ,KAD BRAUKĀJU AR AUTOBUSU NEKAD NEBIJA KONFLIKTU AR KONTROLIERIEM,UN TAGAD MEITA KATRU DIENU BRAUKĀ UZ SKOLU UN PAT VIŅAI BIJA SITUĀCIJA,KA PAZAUDĒJA MĒNEŠA BIĻETI UN ĀRĀ BIJA AUKSTI,ŠOFERIS ATĻĀVA BRAUKT UN NEVIENU SLIKTU VĀRDU NEPATEICA....UN JA MEITENE PATI PIEŅĒMA LĒMUMU IZKĀPT,TAD JAU REDZ CIK LIELA IR.....UN SĀKSIM AR TO,KA PASAŽIERI UN KONTROLIERE NEVARĒJA ZINĀT LĪDZ KURIENEI VIŅAI JĀBRAUC....MĀTE PATI IR NOLAIDĪGA,KA NENOGĀDĀJA SLIMO BĒRNU UZ MĀJĀM,BET ATSTĀKA VIENU BRAUKT TĀDU NEVARĪGU.....BIĻETI KĀDĒĻ SOMĀ BĀZA,VARĒJA BĒRNS ROKĀS VAI KURTKAS KABATĀ IELIKT....JA BĒRNS NOBIJĀS,TAD VARBŪT TĀS BIĻETES NEMAZ NEBIJA....POLIKLĪNIKĀ KĀPJ DAUDZ CILVĒKU UN VIŅA IESMAUČA BEZ,VAI ARĪ MĀTE NEMAZ TO BIĻETI BĒRNAM NEIEDEVA UN IZKĀPA AR ABĀM BIĻETĒM ĀRĀ....KATRĀ ZIŅĀ ŠĪ LIETA MIGLĀ TĪTA UN NELOĢISKS STĀSTIJUMS NO MĀTES LĪGAS!!!
  • 100% piekrītu
    02.07.2018 18:36
    nekorekti pārmest žurnālistiem, kas dara savu darbu, ka tie apmelo uzņēmumu, jo šajā gadījumā ir uzklausīti un atspoguļoti visu pušu viedokļi. Rodas savāda sājuta, lasot un vērtējot kā šajā gadījumā pieaugušie viedokļos uzbrūk bērnam...baisi. ..Manuprāt, uzņēmumam nopietni jāpadomā par komunikāciju ar sabiedrību...
  • !
    02.07.2018 18:36
    Zvans mammai, bērns satraukts,jāpieņem fakts, nav ko te trallināt, un pārlikt atbildības! Jānoņem raksts un miers mājās !
  • Gija
    02.07.2018 18:36
    padoms:
    kontrolieres vietā es to melīgo mammu un viņas izlaisto skuķi iesūdzētu tiesā par publisku apmelošanu

    Tv3 ziņās slēpa savu seju un nedomāju, ka viņu sauc Līga. Nesaprotu, kāpēc bija jāuzstājas televīzijā un vēl pie tam anonīmi - laikam jau kas vainīgs, tas bailīgs. Vienu brīdi regulāri izmantoju sabiedrisko transportu kopā ar bērnu un bieži iekāpa kontrolieres, vienmēr laipnas, pieklājīgas, tāpat arī šoferīši. Priekš kam šī nomelnošanas kampaņa? Pie tā, ka bērns baidās no svešām tantēm un apjūk tādās situācijās un nezina ko darīt, neviens nav vainīgs.
  • Kaspars R
    02.07.2018 18:36
    Kaut tās kontrolieres (cenzēts teksts)...
    Vel brīlamies kapēc bērni pazūd. Un ja kāds būtu piedāvājis aizvest "mājās" un aizvestu neceļos?
    Bērns bij apjucis tapēc arī izkāpa ja vien pat nelika izkāpt.
  • padoms
    02.07.2018 18:36
    kontrolieres vietā es to melīgo mammu un viņas izlaisto skuķi iesūdzētu tiesā par publisku apmelošanu
  • Guest
    02.07.2018 18:36
    1:
    VARBŪT JŪS BEIGSIET PAR ŠO RUNĀT?! MĪĻIE CILVĒKI,ko jūs te sadarījāt, jūs tikai pazemojat mūsu pilsētu, cienījamais radio1, beidziet šo balagānu.

    Ka var pazemt musu pilsetu ja vinja ta jau pazemota. Nu protams sini situacija mes jau domajam ka ta bus roka roku mazga.
  • Jautājums
    02.07.2018 18:36
    Ko par to visu saka Ģirģens? Vai izmeklēs šo lietu?
12

Atstājiet komentāru