2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

SIA “Rēzeknes slimnīca” valdē darbu sāk Ivars Zvīdris

SIA “Rēzeknes slimnīca” valdē darbu sāk Ivars Zvīdris

SIA “Rēzeknes slimnīca” valdes locekļa ārstniecības jautājumos amatā apstiprināts un no šodienas - 15.aprīļa darbu sāk Ivars Zvīdris, kurš līdz šim bija Jēkabpils reģionālās slimnīcas izpilddirektors, bet pirms tam 14 gadus vadījis Jēkabpils slimnīcu.

Jau ziņots, ka tagadējais Jēkabpils slimnīcas vadītājs Gvido Liepiņš informēja, ka Zvīdris no izpilddirektora amata aizgājis pats pēc savas vēlēšanās, bet pagaidām Jēkabpils slimnīcas valde neplāno meklēt jaunu izpilddirektoru.

Rēzeknes slimnīcas valdes locekļa ārstniecības jautājumos amata kandidātu vērtēšanas komisija atzinīgi novērtējusi to, ka Ivars Zvīdris kā Jēkabpils slimnīcas valdes priekšsēdētājs, bet vēlāk kā izpilddirektors īstenojis sešus Eiropas Savienības atbalstītus projektus.

Zvīdris uzskatot, ka viens no galvenajiem uzdevumiem ir saglabāt Rēzeknes slimnīcas kā daudzprofilu reģionālās slimnīcas pašreizējo, valsts noteikto līmeni, bet svarīgākais turpmākajā darbībā ir valdības noteikto prioritāro ārstēšanas virzienu – onkoloģija, mātes un bērna veselības aizsardzība, sirds asinsvadu saslimšanas diagnostika – attīstība, kā arī sniegto pakalpojumu kvalitāte un pieejamība, nodrošinot šīs jomas ar pietiekamu speciālistu skaitu un tehnisko aprīkojumu. 

Viņš paudis uzskatu, ka īpašu uzmanību nepieciešams veltīt jaunu speciālistu piesaistei, pastāvīgi uzlabojot darba apstākļus un modernizējot iekārtas. Turklāt esot jāstrādā pie tā, lai Rēzeknes un reģiona iedzīvotājiem būtu pieejams arvien plašāks pakalpojumu klāsts gan valsts apmaksātās, gan maksas programmās. 

Tāpat Zvīdris, ņemot vērā demogrāfisko situāciju reģionā, uzsvēris nepieciešamību izvērtēt paliatīvās un geriatriskās aprūpes pakalpojuma attīstību. 

Pašvaldības kapitālsabiedrības "Rēzeknes slimnīca" valdes locekļa ārstniecības jautājumos pienākumus Ivars Zvīdris sāks pildīt pirmdien, 15.aprīlī.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Saistīta ziņa: Jēkabpils reģionālās slimnīcas izpilddirektors Ivars Zvīdris turpmāk strādās Rēzeknes slimnīcas valdē

Atstājiet komentāru