2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Vīpes amatniecības centrs «Māzers» aicina uz Dainas Eglītes gleznu izstādi "No ziediem uz zvaigznēm"

Vīpes amatniecības centrs «Māzers» aicina uz Dainas Eglītes gleznu izstādi "No ziediem uz zvaigznēm"

No 4. jūlija Vīpes amatniecības centrā «Māzers» iespējams veldzēties mākslinieces Dainas Eglītes daiļradē un apmeklēt viņas gleznu izstādi "No ziediem uz zvaigznēm", kas papildināta ar amatniecības centrā tapušiem darbiem, informē Vīpes amatniecības centra «Māzers» pārstāve Egita Galiņa.

Daina Eglīte ir māksliniece un mākslas skolotāja Jēkabpils novadā. 1990. gadā beigusi Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolu, dekoratīvās noformēšanas nodaļu, pēc tam turpinot studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles grafikas nodaļā. Savukārt 2001. gadā absolvēta Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļas maģistratūra.

Jau kopš 1996. gada māksliniece piedalās Jēkabpils Mākslas skolas ikgadējos plenēros un pedagogu izstādēs, no 2001. gada – arī plenēros un simpozijos citviet Latvijā un ārzemēs. Līdz šim iekārtotas vairāk nekā 10 personālizstādes, viņas darbi atrodas privātkolekcijās ne tikai Latvijā, bet arī ārpus mūsu valsts robežām, piemēram, Lietuvā, ASV, Kanādā, Vācijā, Lielbritānijā, Īrijā un Dānijā.

Dainas Eglītes iedvesmas avots galvenokārt ir mums apkārt esošā daba. Kā viņa pati saka, tajā vienmēr valda harmonija. «Man nepieciešama zeme, zāle, varavīksne vasarā un kupenas ziemā, putnu balsis rītos un zvaigžņotais debesjums naktīs. Šeit es atgūstu spēkus, smeļos enerģiju un radošās ieceres.»

Viņas darbos atspoguļojas mākslinieces sajūtas, domas un izpratne par skaisto. «Māksla man ir kā tilts starp prātu un sajūtām, tas ir mans subjektīvais pasaules redzējums,» paskaidro gleznotāja.

«Saviem skolēniem vēlos iemācīt neaizmirst debesis, kuras mūs aicina augšup, pacelties kā putniem mazliet virs zemes, saskatīt vairāk nekā redzams, nojaust vairāk nekā pasacīts un izjust to, kas nebaudīts. Vēlos iemācīt domāt mazliet citādāk nekā pierasts mūsu materiālajā pasaulē, jo tiem jāaug arī garīgi, lai skaisto nestu tālāk nākotnē,» saka Daina Eglīte un aicina ikvienu Vīpes amatniecības centrā «Māzers» apmeklēt gleznu izstādi «No ziediem uz zvaigznēm».

Izstāde būs aplūkojama no 4. jūlija līdz 31. augustam darba dienās no pulksten 10.00 līdz 17.00. Papildus informācija pa tālruni 29283717 (Inese Bramane).

Foto no privāta arhīva

Atstājiet komentāru