2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Mums raksta: Kāpēc Jēkabpils vienādu klašu, bet dažādu skolu skolēniem pārtikas kartēs ieskaita atšķirīgas summas?

Mums raksta: Kāpēc Jēkabpils vienādu klašu, bet dažādu skolu skolēniem pārtikas kartēs ieskaita atšķirīgas summas?

Ar Radio1.lv sazinājās skolēnu, kas mācās Jēkabpils Valsts ģimnāzijā un Jēkabpils 3.vidusskolā  devītajās klasēs, vecāki. Viņi informē, ka skolēna, kas mācās Jēkabpils Valsts ģimnāzijā pārtikas karte tika papildināta par 22,50 eiro, bet Jēkabpils 3.vidusskolas skolēna par 30 eiro. Vecāki interesējās, kāpēc ir šāda atšķirība, ja abu skolu skolēni mācās vidusskolā attālināti un summas tiek skaitītas par vienādu laika periodu, kā arī finansējuma avots – pašvaldība - ir viens. 

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītāju Juri Līci un lūdza komentēt šo situāciju. 

Juris Līcis apstiprināja šo faktu un skaidroja, ka tā ir Maxima tehniska kļūme. Viņš sacīja, ka šonedēļ 30 eiro vietā visu Jēkabpils Valsts ģimnāzijas audzēkņu kartēs ieskaitīti 22,50 eiro. Kad situācija atklājusies, ģimnāzijas audzēkņu kartes papildinātas par iztrūkstošajiem 7,50 eiro un patlaban jau visu skolēnu kartēs esot vienāda summa par mēnesi jeb četrām nedēļām – 30 eiro. Juris Līcis piebilda, ka naudas ieskaitīšanu kartēs veic Maxima grāmatvedība, kas esot Rīgā un, iespējams, lielā apjoma dēļ radusies šāda kļūme. Garantēt, ka turpmāk līdzīga situācija neradīsies, Izglītības pārvalde nevarot. Taču uztraukumam neesot pamata, jo jebkurā gadījumā skolēni saņemšot visu paredzēto summu.

Jau ziņots iepriekš, ka no 24.februāra  uzsākta dāvanu karšu/kuponu izsniegšana pārtikas preču iegādei Jēkabpils pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu skolēniem  (1.-9. klašu skolēniem, kuri mācās Jēkabpils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs un kuri ir deklarēti Jēkabpilī) un un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem. Par dāvanu karšu izsniegšanas kārtību Jēkabpils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, aicina interesēties katram savā izglītības iestādē! Skolēniem, kuri apmeklē citu pašvaldību izglītības iestādes un 9.-10.klašu izglītojamajiem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm, dāvanu karšu /kuponu izsniegšana notiks Jēkabpils Sociālā dienesta kasē, Jēkabpilī, Brīvības ielā 45.

Kā jau iepriekš masu medijos informēts, šogad dāvanu kartes/kuponi tiiek atprečoti SIA “MAXIMA Latvija” veikalos. Tiek izsniegta viena plastikāta karte, uz kuras ir noteikta naudas summa un turpmāk tā tiks attālināti papildināta vienu reizi mēnesī. Vērš uzmanību, ka ar dāvanu karti/ kuponu nevarēs iegādāties nepārtikas preces, alkoholu, tabakas izstrādājumus, kafiju, gāzētos dzērienus un enerģijas dzērienus. Iegādājoties iepirkumu maisiņu, kas ir nepārtikas prece, ar karti nevarēs norēķināties.

Komentāri (0-3/3)

  • Liga
    11.03.2021 15:42
    Salas pag.vispār par vienu ,diviem bērniem neko nepiedāva, jau otro reizi Jpili viss notiek!!
  • Essss
    11.03.2021 15:26
    Varēja:
    Tā mamma varēja e-klasē izlasīt vēstuli ar skaidrojumu, nevis celt trobeli uzreiz :D
    Varēt jau varēja... BET šādai situācijai vipār nevajadzēja notikt, ja nevar izpildīt kvalitatīvi pakalpojumu nav ko veikalam starteet tādos konkursos un pašvaldībai jāskatās ar ko slēdz līgumu....
  • Varēja
    11.03.2021 14:41
    Tā mamma varēja e-klasē izlasīt vēstuli ar skaidrojumu, nevis celt trobeli uzreiz :D

Atstājiet komentāru