2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Pārtraukts Dziesmu un deju svētku ģenerālmēģinājums; vairāki bērni noģībuši (Papildināts)

Pārtraukts Dziesmu un deju svētku ģenerālmēģinājums; vairāki bērni noģībuši (Papildināts)

Šodien rit Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sestā diena.

Kā liecina vairāki ieraksti "Twitter" tīklā,  svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā vismaz 26 bērni noģībuši. Koncerta rīkotājiem nācies pārtraukt koncertu, jo mediķi darbojas ārkārtas režīmā.

Jaunākā informācija liecina, ka ģenerālmēģinājums pārtraukts.

Dziesmu svētku pārstāve Inga Vasiļeska pastāstīja, ka mēģinājums Mežaparkā ir beidzies un visi dalībnieki dodas prom. Turklāt gaisotne esot mierīga.

Organizatoriem pietrūcis resursu un palīdzēt tiem dalībniekiem, kas jutušies slikti, steigušies ģenerālmēģinājumam piesaistītie apsargi. Ņemot vērā šo situāciju, ģenerālmēģinājums pārtraukts. "Mērens haoss," atmosfēru Mežaparka Lielajā estrādē raksturoja aculiecinieki.

Kā vēsta LETA, pirmā koncerta stundā viss ritējis kā plānots, bet pēc tam ik pēc 10 minūtēm vismaz astoņiem līdz 10 bērniem bijusi nepieciešama mediķu palīdzība, jo, iespējams, no lielās slodzes tie sākuši ģībt.

Kad šādi gadījumi atkārtojušies biežāk, tad tika izsludināts 15 minūšu pārtraukums. Tomēr bērnu ģībšana turpinājusies un mediķi nav spējuši uzreiz visiem sniegt palīdzību, kas licis ģenerālmēģinājumu atcelt, novēroja aģentūra LETA.

Patlaban bērniem tiek dalītas jakas un palīdzības sniegšanā aktīvi iesaistās gan policisti un ugunsdzēsēji, gan tie cilvēki, kas bija sanākuši vērot koncerta mēģinājumu. Viņi dod bērniem jakas un steidz nomierināt satrauktos svētku dalībniekus, vēsta portāls Delfi.

Informāciju par saļimušajiem bērniem apliecināja Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestā. Tā preses pārstāve Ilze Bukša pastāstīja, ka vairāki bērni mēģinājumā ir saļimuši, kas skaidrojams ar nedēļas laikā uzkrāto nogurumu un neierasti lielo slodzi. Bērniem lielākoties palīdzība tiek sniegta uz vietas.

Šiem bērniem ir līdzīgas sūdzības par veselība stāvokli – īslaicīgs vājums un saļimšana.

Tajā pat laikā Bukša atklāja, ka sešiem bērniem visas dienas laikā, tajā skaitā vakarpusē bija nepieciešama mediķu palīdzība hospitalizējot.

Arī iepriekš ik dienu pie mediķiem pēc palīdzības vērsās vairāki bērni, un daži tikuši hospitalizēti.

Svētku rīkotāji ziņo, ka «Mežaparkā situācija ir mierīga. Medicīnas resursi ir pietiekami – strādājam».

Informācija dalībnieku vecākiem - informāciju par saviem bērniem taujājiet kolektīvu vadītājiem un informācijas birojā pa tālruni 26542565, informē LTV.

Foto: @AndrisTaurins - twitter.com

Komentāri (0-2/2)

  • Mamma
    02.07.2018 18:23
    Man bērns šorīt teica, ka noģībuši vismaz 70 bērni. Atkal tiek slēpta patiesā situācija, lai mazinātu organizatoru atbildību? Kādam par to nenormālo slodzi būtu jāatbild! Prieka un lepnuma vietā par piedalīšanos Dziesmu svētkos, bērnos radusies nepatika un nevēlēšanās vispār turpmāk dziedāt korī.... Bēdīgi
  • vēlējums
    02.07.2018 18:23
    Izturību un veselību dalībniekiem! Organizatoriem lūgums maksimāli koncertēt 2 stundas, bez dziesmu atkārtojumiem, pārspīlējumiem un citām figņām. No 32 dziesmām uz 20 var saīsināt koncertu. Bērni nav nekādas marionetes.

Atstājiet komentāru