2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

"Baznīcu naktī" atvērs 16 dievnamus

"Baznīcu naktī" atvērs 16 dievnamus

Šogad kultūras notikuma “Baznīcu nakts” ietvaros 5.jūnija vakarā no pulksten 18.00 Zemgalē būs atvērtas 16 baznīcas. Zemgalē šajā vakarā ikviens aicināts dievnamos Augstkalnē, Dobelē, Jelgavā, Jēkabpilī, Neretā, Penkulē, Secē un citās pilsētās.

Ar visiem pasākuma dalībniekiem var iepazīties interaktīvajā kartē www.baznicunakts.lv
“Baznīcu nakts” programma veidota kā iespēja iepazīt kristīgo konfesiju - luterāņu, katoļu, baptistu, adventistu, metodistu, pareizticīgo un vecticībnieku - baznīcu garīgo un kultūras mantojumu. Šogad kopumā 145 baznīcās visā Latvijā notiks koncerti, ekskursijas, pasākumi bērniem un laiks aizlūgumiem un apcerei klusumā, ekskursijas draudzes gidu vadībā ar iespēju uzkāpt baznīcas torņos un apskatīt citas ikdienā nepieejamas vietas.

Notiks nakts lūgšanas un svecīšu dievkalpojumi.
Lai uzzinātu vairāk par baznīcu sagatavo pasākuma programmu, aicinām sekot līdzi informācijai www.baznicunakts.lvvai draudžu mājas lapās internetā.
Ieskats Zemgales baznīcu kultūras programmā:
• Seces evaņģēliski luteriskā baznīca – uzstājas vokālais ansamblis ’’MiLaRe’’ un vokālais ansamblis ’’Magnolija’’.
• Slokas evaņģēliski luteriskā baznīca - mūzika ērģelēm (ērģeles - Mikus Dzenītis, vijole - Māra Gulbe), ērģeļu apskate un stāstījums kopā ar ērģelnieku.
• Jelgavas baptistu baznīca - klaviermūzika, pianists Māris Treijs, jauniešu uzvedums, instrumentāla mūzika.
• Jēkabpils Svētā gara vīriešu klosteris – atvērts apmeklētājiem.
• Visās minētajās baznīcās – laiks klusumam un lūgšanām visa vakara garumā, ekskursijas un stāstījumi par baznīcu vēsturi.
“Baznīcu nakti” atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Latvijas Valsts meži, Rīgas Dome, Liepājas kultūras pārvalde, uzņēmumi – “Hromets Poligrāfija” un tipogrāfija “Eveko”, lielformāta druka “INK Idea”. Pasākuma informatīvais atbalstītājs - laikraksts “Diena”.

Atstājiet komentāru