2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpiliešiem demonstrēta filma par pilsētas kamerorķestri (FOTO)

Jēkabpiliešiem demonstrēta filma par pilsētas kamerorķestri (FOTO)

16.februārī Jēkabpils tautas nama kamerzālē notika filmas „Jēkabpils kamerorķestris - no solfedžo līdz Mocartam" pirmizrāde.

 

Pirmizrādē piedalījās Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, Jēkabpils kultūras pārvaldes vadītāja Inta Ūbele, bijusī Arvīda Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas direktore Leone Pauniņa, filmas veidotāji – Latgales reģionālās televīzijas komanda, kā arī citi interesenti.

 

Pasākumu atklāja Jēkabpils domes priekšsēdētājs L. Salcevičs, kurš savā uzrunā uzsvēra Jēkabpils kamerorķestra nozīmi, attīstot bērnu talantus un sniedzot iespēju bērniem profesionāli pilnveidoties kopā ar profesionāliem mūziķiem.

 

Pēc video stāsta noskatīšanās bijusī Arvīda Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas direktore Leone Pauniņa uzrunāja klātesošos un kā nozīmīgu faktu minēja Jēkabpils kamerorķestra veiksmīgo sadarbību ar A. Žilinska Jēkabpils mūzikas skolu, tādējādi veidojot platformu bērnu prasmju izaugsmei.

 

Video stāsts veidots par Jēkabpils kamerorķestra nozīmi bērnu un jauniešu muzikālajā audzināšanā, kā arī orķestra vadītāja Mārtiņa Berga un Leones Pauniņas ieguldījumu orķestra dibināšana un veidošanā. Jēkabpils kamerorķestris tika dibināts 2012.gadā.

 

Filmu veidojusi Latgales reģionālās televīzijas radošā komanda – Svetlana Dudarenoka, Roberts Kalniņš, Andrejs Mažāns, Vitālijs Dudarenoks.

 

Filmas garums ir 30min.

 

Ikvienam interesantam pašvaldības mājas lapā www.jekabpils.lv, sadaļā Video ir iespēja šo filmu noskatīties.

 

Informāciju sagatavoja:

Margita Liepiņa

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Atstājiet komentāru