2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils krievu biedrība „Rodņik”aicina uz Masļeņicas svinēšanu

Jēkabpils krievu biedrība „Rodņik”aicina uz Masļeņicas svinēšanu

21. februārī pulksten 13.00 Vecpilsētas laukumā uz līksmu Masļeņicas svinēšanu jēkabpiliešus aicina Jēkabpils krievu biedrība „Rodņik".
 
„Ar 23. februāri pareizticīgajiem sākas Lielais gavēnis. Tāpēc pirms tam jāpaspēj nosvinēt Masļeņicu, kas raksturojas ar bagātīgiem mielastiem, līksmību un viesos iešanu," par Masļeņicas tradīcijām stāsta Jēkabpils krievu biedrības „Rodņik" vadītāja Nataļja Čehova.
 
Masļeņica pēc slāvu tautu tradīcijām asociējas arī ar Saules pagriešanos uz pavasara pusi, tāpēc jācep un jāēd pankūkas, kas, tāpat kā Saule, ir apaļas. Masļeņicas jautra svinēšana un pārpilnība ēdienos tika uzskatīta par veiksmi un labklājību piesaucošu pazīmi turpmākajā gadā. Un, ja tam tic, tad šis gads biedrībai „Rodņik" gaidāms dubulti labs.
 
Natālija Čehova piebilst, ka nākamajā dienā pēc Masļeņicas nosvinēšanas Jēkabpilī - 22. februārī, "Rodņik" dosies uz Rēzekni, kur pēc Rēzeknes pilsētas domes ielūguma ar stundu garu programmu piedalīsimies viņu organizētajā Masļeņicas svētku sarīkojumā.
 
Anita Sproģe - Jēkabpils NVO resursu centrs,
projekta „Vidusdaugavas reģiona NVO darbības atbalsts" korespondente

Komentāri (0-1/1)

  • Irina
    02.07.2018 18:22
    Meroprijatie na kotoroi nuzhno bitj vsem!

Atstājiet komentāru