2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

„Meitiņa” Tautas namā draiskosies jau piekto reizi

„Meitiņa” Tautas namā draiskosies jau piekto reizi

13. februārī plkst. 19.00 Jēkabpils tautas namā teātra mīļiem vēlreiz būs iespēja sekot līdzi pārpratumiem Susuriņu ģimenē Aivara Bankas situāciju komēdijā „Meitiņa”, ko azartiski izspēlēs Jēkabpils tautas teātra aktieri.

 

Izrādās, ka dēls Andris, kuru vecāki gaida atgriežamies pēc piecu gadu prombūtnes ārzemēs, nemaz vairs nav dēls, bet ... meitiņa Andra. Un tad komiskas situācijas un pārpratumi seko cita citai, jo Andra sagaidīšanai pa savam gatavojušies arī kaimiņi un citi pagasta ļaudis. Grūti pateikt, kā viss beigtos, ja izrādes beigās nenāktu pilnīgi negaidīts atrisinājums. Bet tas nu gan jāredz pašiem! 

 

Lomās: Aija Kusiņa, Jānis Saliņš, Zane Ozola, Maija Veide, Kārlis Ozols, Ilze Kuzmova, Inita Zarkeviča, Ilze Eglīte, Pēteris Draņevičs, Aivars Eglītis, Agrita Vidže, Silva Gavare, Edgars Melderis. 

 

Iestudējums pirmizrādi piedzīvojis 2013.gadā teātru festivālā „Laipa”, bet arī četrās nākamajās izrādēs Tautas nama zāle bijusi skatītāju pilna. Gaidīta un atsaucīgi uzņemta „Meitiņa” bijusi arī Lubānā un Neretā. Ar šo iestudējumu teātris nopelnījis pāri tūkstotim eiro. Jēkabpils tautas teātra režisore Inta Ūbele teic, ka galvenā pievienotā vērtība šai izrādei ir C vitamīns, jo zālē bieži atskan smiekli, un ir vairāki cilvēki, kas izrādi skatījušies pa divi lāgi. - Lai kādi notikumi nebūtu, beigās atgriežamies pie patiesām cilvēciskām vērtībām, un fināls ir laimīgs un gaišs, - rezumē Ūbele.

 

Jautāta par nākamo iestudējumu, režisore atklāj, ka teātris strādā ar Igaunijā patlaban populārā rakstnieka (kurš gan Latvijā nezina Loti no izgudrotāju ciema) Andrusa Kivirehka lugu „Zilais vagoniņš”, ko tulkojis Guntars Godiņš. Luga atspoguļo mūsdienu notikumus Igaunijā (tikpat labi tie varētu notikt gan Latvijā, gan Lietuvā), kas konfrontē aizgājušos padomju laikus ar šo laiku un ļauj nojaust, kā cilvēks jūtas, kas notiek ar emocionālo atmiņu pagātnē un pieredzi tagadnē. Paredzams, ka pirmizrādi šis iestudējums piedzīvos kārtējā teātru festivālā „Laipa”, kas šoruden nu jau devīto reizi Jēkabpilī pulcēs daudzus amatierteātrus.

 

Ieejas biļetes uz situāciju komēdiju „Meitiņa” maksā 3 €, tās nopērkamas Jēkabpils tautas nama kasē. Intrigai – trim skatītājiem izrādē laimēsies, viņi saņems teātra sarūpētas balvas.

 

Valda Priekule,

projektu koordinatore

Atstājiet komentāru