2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī koncertēs kolektīvi no Baltkrievijas

Jēkabpilī koncertēs kolektīvi no Baltkrievijas

12.janvārī pulksten 16.00 Krustpils Kultūras namā koncertā „Baltkrievu kaladas” būs iespēja skatīt mūsu divus radošos kolektīvus no mūsu kaimiņvalsts Baltkrievijas - „Paļeskaja Zoračka” un „Gromņici”, portālu Radio1.lv informēja Jēkabpils domes Kultūras pārvaldes projektu koordinatore Valda Priekule.

Par tautas deju un mūzikas ansambļa „Paļeskaja Zoračka” sākumu uzskatāms 1988.gads, kad Moziras 12.vispārizglītojošajā skolā uz deju mēģinājumiem skolotājas Rubenko vadībā sāka pulcēties 12 – 20 bērni. Dažu gadu laikā dejotgribētāju skaits pieauga līdz 200. Dziedāšana aun dejošana padevās aizvien labāk, un ansamblis sāka koncertēt un piedalīties konkursos un festivālos ne tikai Baltkrievijā, bet arī ārzemēs. Uzvaras lauri plūkti starptautiskajos festivālos Krievijā, Ukrainā, Vācijā, Šveicē, Bulgārijā, Rumānijā, Polijā, Japānā, Itālijā un citur. Lielākais pārsteigums ansambļa vadītājiem un dalībniekiem ir kolektīvam piešķirtās viena finālista un trīs zelta medaļas Pasaules izpildītājmākslas čempionātā Holivudā ASV.

Šobrīd ansambļa „Paļeskaja zoračka” repertuārā ir baltkrievu folklora, senākās tautas dziesmas un dejas, kā arī mūsdienīgi ritmi un modernā deja. Ansamblī darbojas bērni no četru līdz sešpadsmit gadu vecumam.

Atstājiet komentāru