2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 20.novembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 20.novembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Šodien Jēkabpili darba vizītē apmeklēs labklājības ministrs; mediķi izvirza prasības; un Kādi latviešu produkti ir visiecienītākie?

 

Šodien Jēkabpili darba vizītē apmeklēs Labklājības ministrs Uldis Augulis. No rīta viņš dosies uz Jēkabpils valsts ģimnāziju, kur Inese Kalvāne un Ints Teterovskis lasīs lekciju “Izglītība – nodarbinātība un nākotne”. Pēc lekcijas skolēnus uzrunās izglītības ministrs Uldis Augulis. Ministrs piedalīsies arī nākamajā lekcijā Finanšu pratība, kuru lasīs Banku augstskolas rektors Andris Sarnovičs. Tālāk ministrs dosies uz Jēkabpils Sociālo dienestu, tiksies ar Jēkabpils domes un pašvaldības administrācijas pārstāvjiem, bet dienas noslēgumā apmeklēs Ģimenes atbalsta centru.

Jēkabpils NVO resursu centrā ir vērsusies labdarības biedrība “Debesmanna” ar lūgumu informēt Jēkabpils sabiedrības mērķgrupu - sievietes, vīriešus un ģimenes, kuras saskārušās ar pēcdzemdību depresiju, daudzbērnu ģimenes, kā arī ģimenes, kurās bērnus audzina viens vecāks, par iespēju saņemt bezmaksas biļetes uz grupas  “Otra Puse” un talantīgās dziedātājas Antras Stafeckas  labdarības koncertu "KOPĀ". Labdarības koncerts notiks šodien - Krustpils kultūras namā pulksten septiņos vakarā. Par vēlmi saņemt bezmaksas biļetes lūgums ziņot, zvanot uz tālruņiem: 29449622 Agitai vai 65220097 uz Jēkabpils NVO resursu centra biroju.

Turpinām ziņas

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība izvirzījusi Veselības ministrijai četras pirmsstreika prasības. Arodbiedrība prasa paaugstināt vidējo darba samaksu veselības nozares darbiniekiem par 10% no 2016. gada 1. janvāra. Tā prasa saglabāt nosacījumu, ka ārstniecības personāla vidējā mēneša darba samaksa ir 60% no ārstu darba samaksas, bet jaunākā personāla vidējā mēneša darba samaksa ir 40% no ārstu darba samaksas. Tāpat tiek prasīts savlaicīgi sagatavot un pieņemt nepieciešamos grozījumus valdības noteikumos par zemāko mēnešalgu un speciālo piemaksu ārstniecības personām un noteikumos par veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtību.

Finanšu ministrijas ierosinājumu par mikrouzņēmumu nodokļu režīmu, piedāvājot ideju par to, ka turpmāk komersanti nevarēs sniegt pakalpojumus juridiskām personām, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera vērtē kā vēlmi pilnībā iznīcināt mazo biznesu. Komersanti uzskata, ka šādi pilnībā tiks iznīcināts mazais bizness un radīta milzīga sociālā spriedze sabiedrībā. Tāpēc tie aicina ministrus, ierēdņus un deputātus būt atbildīgiem un nepieļaut šo Finansu ministrijas ierosinājuma realizāciju.

Un vēl

Par Latvijai visraksturīgākajiem produktiem iedzīvotāji uzskata rudzu maizi, ķimeņu sieru un šprotes, kā arī speķi, biezpienu un kartupeļus. Savukārt maizes zupa, plātsmaize un lauku biskvīta torte esot Latvijai raksturīgākie saldie ēdieni. "Rimi Latvia" veiktajā interneta aptaujā respondenti atzinuši, ka galvenie iemesli, kas veicina pircēju interesi par vietējiem produktiem, ir vēlme atbalstīt vietējos ražotājus un uzticēšanās produktu kvalitātei. Savukārt ceturtā daļa aptaujāto atzīst, ka izvēlas Latvijā ražotus produktus to izcilās garšas dēļ.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpilī ar piedeguša ēdiena dūmiem saindējas sirmgalvis; Cik skolotāju no Jēkabpils un novadiem piedalīsies streikā? Un Kā vakar veicās Jēkabpils basketboliem mačā ar čempionvienību VEF Rīga?

Jēkabpilī vakar hospitalizēts kāds sirmgalvis, kurš bija saindējies ar piedeguša ēdiena dūmiem.Ugunsdzēsēji informēja, ka ceturtdien Jēkabpilī kādas piecstāvu daudzdzīvokļu ēkas otrajā stāvā dedzis ēdiens 0,2 kvadrātmetru apmērā. Ar dūmiem saindējies 78 gadus vecs vīrietis, kurš nogādāts Jēkabpils slimnīcā. Kopumā pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēmis izsaukumus uz 29 notikumiem, četros gadījumos ugunsgrēkos sadegušas vieglās automašīnas, 16 gadījumos veikti dažādi glābšanas darbi.

Šodien par godu Latvijas proklamēšanas 97.gadadienai un Tieslietu ministrijas 97.dzimšanas dienai godinās tieslietu sistēmas darbiniekus un pasniegs vairākus apbalvojumus. Šodien tiks pasniegti Ministru kabineta Atzinības raksti, "Zelta" un "Sudraba" spalvas, Goda diplomi un īpašie tieslietu sistēmas apbalvojumi - Goda zīmes. Svinīgajā pasākumā ar Tieslietu sistēmas I pakāpes Goda zīmi apbalvos Uzņēmumu reģistra Funkciju izpildes departamenta Jēkabpils reģionālās nodaļas vadītāju-valsts notāri Ivetu Ieviņu.

Nākamnedēļ pedagogu streikā no Jēkabpils starpnovadu arodorganizācijas piedalīsies vairāk nekā 700 skolotāju un bērnudārzu audzinātāju. Streikam dalību pieteikušas visas pilsētas skolas un bērnudārzi, kā arī novadu skolas un pirmsskolas izglītības iestādes. Plašāk par dalībniekiem lasiet portālā Radio1.lv. Jau ziņots, ka nākamajā nedēļā paredzētajā streikā piedalīsies 850 izglītības iestādes, apvienojot 22 490 pedagogus un zinātnes darbiniekus.

 

 

Un vēl

 

 

Vakar “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas mačā BK “Jēkabpils” savā laukumā zaudēja pērnās sezonas čempioniem “VEF Rīga” ar rezultātu 67:83. Jēkabpiliešu komandā ar 15 punktiem un piecām bumbām zem groziem izcēlās Rinalds Sirsniņš, bet pa 11 punktiem guva lietuvietis Modests Kumpis un Sandis Silavs. Nākamreiz BK “Jēkabpils” cīņā dosies svētdien, 22. novembrī, kad Zemgales Olimpiskajā centrā jēkabpiliešus uzņems BK “Jelgava”.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Zolitūdes traģēdijā cietušos uztrauc, cik ilgu laiku prasīs krimināllietas skatīšana tiesā; Jūras ērgļu ligzdai tiešsaitē var sekot arī ziemas mēnešos; un Kad darbu sāks slēpošanas kalni?

 

 

Satiksmes ministrijas valsts sekretārs un vienlaikus valsts kapitāla daļu turētāja pārstāvis lidsabiedrībā "airBaltic" Kaspars Ozoliņš atpūties Tatru kalnos kopā ar uzņēmuma padomes locekli Kasparu Briškenu un valdes locekli Martinu Sedlacki, šodien ziņo laikraksts "Diena". Laikraksts interneta vietnē "Facebook" atklājis, ka minētās personas atpūsties uz Tatriem devušās 18.augustā. Briškena komentārus par viņa un Sedlacka privāto izklaižu ietekmi uz spējām adekvāti kontrolēt "airBaltic" valdes darbību un kas par tām maksājis "Dienai" iegūt neizdevās.

 

Savukārt demisionējušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss atzinis, ka ""airBaltic" padome ir saaugusi kopā ar valdi, Briškens strādā kompānijas labā, lai gan viņam jāpārstāv Satiksmes ministrija, jābūt valsts acīm un ausīm "airBaltic", tā vietā viņi lobē un akli iestājas par to, ko bīda valde. Kad Matīss to sapratis, oktobra beigās sasaucis akcionāru sapulci uz 30. novembri. Laikraksts norāda, ka bijis plāns viest personālizmaiņas, taču amatu zaudējis pats ministrs.akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

 

 

Zolitūdes traģēdijā cietušos pašlaik lielākoties uztrauc tas, cik ilgu laiku prasīs krimināllietas skatīšana tiesā un vai tas neatgādinās "kārtējo cirku". Biedrības "Zolitūde 21.11" vadītāja Regīna Ločmele-Luņova norāda, ka divu gadu laikā kopš Zolitūdes traģēdijas, nesagaidot tiesas spriedumu, vecuma dēļ miruši trīs par cietušiem atzīti cilvēki. Daudziem citiem par cietušiem atzītiem cilvēkiem ir 60 gadi un vairāk, un viņiem ir bažas, ka tiesas spriedumu krimināllietā var nesagaidīt. Ločmele-Luņova lēsa, ka krimināllietas skatīšana tiesā, visticamāk, neprasīs desmit gadus, taču ar pieciem gadiem gan, iespējams, vajadzētu rēķināties.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

Ieguldot vairāk nekā 11 miljonus eiro, divu gadu laikā pilnībā rekonstruēts profesionālās izglītības kompetenču centrs Daugavpils tehnikums. Rekonstrukcijas gaitā renovēti trīs tehnikuma mācību korpusi, atjaunota automobiļu diagnostikas darbnīca, kā arī izremontētas divas dienesta viesnīcas. Modernizēti mācību kabineti un darbnīcas. Ministrija norāda, ka šis tehnikums ir vienīgā mācību vieta Latvijā, kur uzstādīts vilciena vadības stimulators lokomotīvju saimniecības tehniķu apmācībai.

 

 

Lai sekotu līdzi tam, vai jūras ērgļu pāris pavasarī atgriezīsies ar tiešsaistes kameru aprīkotajā ligzdā Durbes pusē, arī ziemā būs iespēja vērot tiešraides. Pēc tam, kad jaunais putns kļuva patstāvīgs, ligzda ilgāku laiku stāvēja tukša, un tajā vien pa reizei viesojās citu sugu putni. Tomēr pagājušajā nedēļā ligzdā labu laiku rosījās tās īstie saimnieki - jūras ērgļu pāris -, nesot zarus un kārtojot ligzdu. Iepriekšējos gados veiktie pētījumi par jūras ērgļu piesaisti savai ligzdai liecina, ka šīs sugas putniem ligzdošanas sezonas beigās pieaugušo putnu interese par ligzdu ir salīdzinoši zema, savukārt rudens sākumā putni pie ligzdas jau pavada salīdzinoši vairāk laika, atjaunojot to un pušķojot.

 

 

 

Un vēl

 

 

Tuvākajās dienās Latvijā ieplūdīs sausāks un vēsāks gaiss, līdz ar to būs maz nokrišņu, bieži spīdēs saule un gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles, kas vairākās slēpošanas trasēs ļaus pūst sniegu, prognozē "Global Forecast System". Atbilstoši pašreizējai prognozei nākamnedēļ Vidzemē un Latgalē gaidāms pietiekami auksts laiks, lai varētu mēģināt atvērt pirmās slēpošanas trases. Iespējams, gaisa temperatūra visu diennakti būs zem nulles, dažās naktīs sals var sasniegt -10 grādu.

 

Rīt gaisa temperatūra vēl pakāpsies līdz +3..+6 grādiem, saule mīsies ar mākoņiem, būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra jau noslīdēs līdz -2..-7 grādiem, vietām iespējama migla un sarma; dienā vairs nekļūs siltāks par -1..+3 grādiem.

 

Nākamnedēļ daļā Latvijas var izveidoties neliela sniega sega. Ilgtermiņa prognozes gan neliecina par ziemas nostabilizēšanos - novembra beigās vai decembra sākumā, visticamāk, atgriezīsies siltāks laiks, lietus un brāzmains vējš.

 

 

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Zolitūdē rīt atklās no stikla un betona veidotu pieminekli; Jēkabpils Agrobuiznesa koledžā notiks jauno uzņēmēju diena;Un Par katru nomedīto sieviešu kārtas mežacūku mednieks no šodienas var saņemt 100 eiro.

 

 

Divi teroristi šodien Mali galvaspilsētas Bamako viesnīcā "Radisson Blu" sagrābuši 170 ķīlniekus, teikts paziņojumā, ko izplatījusi starptautiskā viesnīcu ķēde. Starp sagrābtajiem ķīlniekiem ir 140 viesi un 30 apkalpojošā personāla pārstāvji. Mediji ziņo, ka no viesnīcas, kurā ir 190 numuri, dzirdams automātisko ieroču šāvienu troksnis. Ēku norobežojuši drošības spēki, lai mēģinātu atbrīvot ķīlniekus.

 

 

Lai godinātu Zolitūdes traģēdijā bojāgājušos, nelaimes gadadienā rīt, 21.novembrī, Zolitūdē tiks atklāta piemiņas vieta - tas būs no stikla un betona veidots piemineklis. Piemiņas vietas stikla konstrukcijas sver divas tonnas, kamēr betona masas kopējas svars ir 21 tonna. Materiāli ir izmantoti simboliski. Stikls simbolizē cilvēku trauslo dzīvību, stikls vidū ir pāršķelts uz pusēm, jo šajā brīdī ļoti daudz dzīves salūza. Ir silti baltā gaisma, kas šīs šķautnes izgaismo. Tās ir asociācijas ar cilvēka dvēseli un mūžīgo piemiņu. Un ir betons, kas simbolizē raupjo spēku, kas visas šīs dzīvības salauza un daudzas pārrāva uz pusēm. Jau vēstīts, ka Zolitūdes traģēdijā, 2013.gada 21.novembra vakarā, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

Šonedēļ īsā vizītē Jēkabpils pilsētas pašvaldībā viesojās Neatkarīgās vadības konsultāciju firmas “Civitta” pārstāvji Antons Šiļuks  un Deniss Čerņikovs no Čerņogovas apgabala Ukrainā. Viesi tikās ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku sociālos jautājumos Jāni Raščevski un pašvaldības speciālistiem. Ukraiņu delegācijas pārstāvji īsteno projektu par NVO iesaisti pašvaldību darbā, komunikācijas pilnveidošanu starp valsts struktūrām un sabiedrību.

 

 

 

Nākamnedēļ, 25.novembrī Jēkabpils Agrobiznesa koledžā norisināsies Jauno uzņēmēju diena un Skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus. Pasākuma apmeklētāji varēs iepazīties ar daudzām interesantām idejām un produktiem, kuras radījuši gan Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēkņi savos skolēnu mācību uzņēmumos, gan arī tuvāko novadu jaunieši, kuri gadatirgū piedāvās savus mājražojumus un amatniecības izstrādājumus. Gadatirgū piedāvātos produktus varēs arī iegādāties.

Pasākumā notiks jauno uzņēmumu izvērtēšana un apbalvošana 5 nominācijās – Kvalitatīvs produkts, Inovatīva biznesa ideja, Labākais stends, Labākā pārdošanas komanda un Labākā dāvana.

Un vēl

Lai ierobežotu Āfrikas cūku mēra izplatību un samazinātu slimības uzliesmojumu skaitu mežacūku populācijā, no šodienas par katru nomedīto sieviešu kārtas mežacūku mednieks var saņemt 100 eiro samaksu. Lai saņemtu atlīdzību, medniekam līdz ar aizpildītiem dokumentiem PVD teritoriālajā struktūrvienībā jāiesniedz pierādījumi, ka nomedītā mežacūka ir sieviešu kārtas. Sīkāku informāciju par apmaksas kārtību var saņemt, sazinoties ar PVD teritoriālajām struktūrvienībām. PVD noteiktā apmaksas kārtība ir spēkā līdz 31.decembrim. Izmaksas tiek segtas no Āfrikas cūku mēra apkarošanas programmas, ko līdzfinansē Eiropas Savienība. Jau ziņots, ka šogad Latvijā Āfrikas cūku mēris konstatēts 872 meža un 213 mājas cūkām. Slimība skārusi 47 Latvijas novadus.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" sākta pārbaude par dokumentu nopludināšanu; Eiropas Savienības dalībvalstis vienojās nekavējoties pastiprināt visu ceļotāju pārbaudes; un Nominācijā "Sociāli atbildīgs uzņēmums" balva piešķirta SIA "Preiļu celtnieks".

Uzbrukumā Rietumāfrikas galvaspilsētā Mali viesnīcai teroristi nogalinājuši vismaz trīs personas, aptuveni 10 cilvēkus, kas pratuši citēt Korānu, teroristi atbrīvojuši. Varas iestādēm izdevies atbrīvot aptuveni 50 cilvēkus, bet 30 cilvēkiem izdevies pastāvīgi izkļūt no viesnīcas. Šobrīd drošības spēki turpina triecienuzbrukumu teroristu sagrābtajai viesnīcai. Vietējie ziņu avoti vēsta, ka viesnīcā atrodas desmit uzbrucēji. Jau ziņots, ka islāmisti šodien Mali galvaspilsētā iebruka viesnīcā «Radisson Blu» un sagrāba 170 ķīlniekus. Pēdējā informācija liecina, ka ievainotie cilvēki nogādāti slimnīcā. Latvijas Ārlietu ministrijas rīcībā nav ziņu, ka Mali viesnīcā atrodas kāds Latvijas iedzīvotājs.

Nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" sākta pārbaude par dokumentu nopludināšanu. "airBaltic" vadītājs Martins Gauss informē, ka tuvākajās dienās medijos parādīsies nopludināts dokuments, kas it kā piedāvā alternatīvu "airBaltic" attīstības plānu, paredzot sašaurināt līdzšinējo aviokompānijas darbību, piemēram, samazināt galamērķu skaitu un pārdot vecās lidmašīnas. Gauss atzīst, ka minētais dokuments ir tapis "airBaltic" un par tā nopludināšanu sākta pārbaude. Tajā pašā laikā viņš norāda, ka dokuments ir joks, jo tajā ir nepareizi pieņēmumi, turklāt "airBaltic" biznesa dokuments nekad nebūtu tikai uz piecām lapaspusēm.

Turpinām ziņas

Eiropas Savienības dalībvalstis vienojās nekavējoties pastiprināt visu ceļotāju pārbaudes, tai skaitā Eiropas Savienības pilsoņu kontroli uz Šengenas zonas ārējām  robežām. Ministru sanāksmes vienošanās projekts paredz nekavējoties stiprināt robežkontroli, tai skaitā pārbaudot Eiropas Savienības pilsoņus, kuri bauda brīvas ceļošas priekšrocības.   Plānots, ka pārbaudīs ceļotāju pases, un salīdzinās personīgu informāciju ar datubāzēm.

Slovēnija, Horvātija, Serbija un Maķedonija paziņojušas, ka slēdz savas robežas migrantiem, kuri nenāk no karadarbības skartās Sīrijas, Irākas un Afganistānas. Pirmā par šādu soli paziņoja Slovēnija, pavēstot, ka vairs neļaus valstī no Horvātijas iekļūt ekonomiskajiem migrantiem. Paziņojums izraisīja tūlītēju ķēdes reakciju migrācijas ceļā Grieķija- Maķedonija-Serbija-Horvātija, pēdējām trim valstīm arī solot rīkoties līdzīgi.

Un vēl

Šogad valsts svētku pasākumu gaitā Latgales plānošanas reģiona Attīstības padome, godinot reģiona uzņēmējus, jau otro gadu pasniedza uzņēmēju gada balvu piecās nominācijās. Nominācijā "Sociāli atbildīgs uzņēmums" balva piešķirta SIA "Preiļu celtnieks". Uzņēmums kopš 2000.gada sniedz pakalpojumus būvniecībā, metālapstrādē un teritorijas labiekārtošanā. Patlaban uzņēmums nodarbina 45 darbiniekus, ik gadu tiek veikta uzņēmumā strādājošo apdrošināšana pret nelaimes gadījumiem, darbinieki tiek nodrošināti ar specapģērbu un vismaz divas reizes gadā tiek paaugstināta viņu kvalifikācija, nodrošinot nepieciešamās apmācības. SIA "Preiļu celtnieks" ir arī viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Preiļu novadā.

Komentāri (0-1/1)

  • DR Steve
    02.07.2018 18:28
    Guten Tag,

    Möchten Sie Kidney kaufen möchten oder Sie wollen Ihre Nieren verkaufen? Sind Sie sich der Suche nach einer Möglichkeit, Ihre Nieren für Geld zu verkaufen wegen finanzieller Pause und Sie nicht wissen, was zu tun ist, dann kontaktieren Sie uns noch heute und wir werden Sie gut für die Höhe Ihrer Niere zu bieten. Mein Name ist Dr. Steve henry,
    bin ein Nephrologe bei Pyramid johnhopital102. Unser
    Klinik ist in Nieren-Chirurgie spezialisiert und wir haben auch mit dem Kauf und der Transplantation von Nieren Umgang mit Wohn einen entsprechenden Spender Wir sind in Indien, die Türkei, Nigeria, USA, Malaysia. Wenn Sie Interesse an Kauf oder Verkauf Niere zögern Sie bitte nicht, um, kontaktieren Sie uns per E-Mail.
     
    E-Mail: johnhopital102@gmail.com,
      Website: http://johnhopital102.gnbo.com.ng
     
    Lesen Sie mehr: http://www.care2.com/causes/its-legal-to-sell-your-kidney-in-iran.ptnl#ixrt3sKS7n5rr.

Atstājiet komentāru