2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Poligonā "Dziļā vāda" svētdien izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks (PAPILDINĀTS)

Poligonā "Dziļā vāda" svētdien izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks (PAPILDINĀTS)

(Papildināta 7.rindkopa)

SIA "Vidusdaugavas SPAAO" sadzīves atkritumu poligonā "Dzīļā vāda" svētdien 400 kvadrātmetru platībā deguši sadzīves atkritumi, turklāt ugunsgrēka dzēšanas darbi joprojām turpinās, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Ilze Dāme-Birziņa.

Viņa informē, ka svētdien ap plkst.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Krustpils novada Mežāres pagastu, kur dega atkritumi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg sadzīves atkritumi 400 kvadrātmetru platībā.

Pēc aptuveni septiņām stundām šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Pašvaldību kapitālsabiedrības SIA "Vidusdaugavas SPAAO" valdes loceklis Jānis Bisenieks sarunā ar Radio1.lv apstiprināja, ka ugunsgrēks noticis atkritumu apsaimniekotāja poligonā "Dziļā vāda". Viņš sacīja, ka "panikai nav pamata", jo uguns ātri nodzēsta, lai arī VUGD darbinieki objektā dežūrējuši visu nakti un arī šorīt. Tāpat notiek atkritumu pārstumšana ar tehniku. Tāpat arī Jānis Bisenieks apgalvoja, ka notikušais ugunsgrēks videi kaitējumu nav nodarījis.

Viņš sacīja, ka pašlaik tiek izskatīti divi ugunsnelaimes iemesli - ļaunprātīga dedzināšana vai pašaizdegšanās. Par notikušo paziņots Valsts policijai, notiks izmeklēšana.

Jautāts, vai poligona "Dziļā vāda" slēgtajā teritorijā var iekļūt nepiederošas personas, lai izraisītu ugunsgrēku, Jānis Bisenieks apstiprināja, ka tas ir iespējams, jo žogs apkārt poligonam celts, lai tajā neiekļūst meža zvēri, cilvēki tam varot bez pūlēm tikt pāri un 20 hektāru lielajā poligona teritorijā, kāds to varējis izdarīt arī nemanīts. Policija noskaidros patiesos apstākļus.

Svētdien paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks bija izcēlies arī Jēkabpilī. Plkst. 23.56 saņemts izsaukums uz Madonas ielu Jēkabpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu ķieģeļu saimniecības ēka 300m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst. 2.58 un un pilnībā nodzēsts pirmdien ap pulksten 10.45. VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa informē, ka ugunsgrēkam paaugstinātas bīstamības stauss tika noteikts vairāku iemeslu dēļ: degšanas platība bija liela, blakus notikuma vietai atradās ražošanas ēka, kā arī tika saņemta informācija par vairākiem sprādzieniem ēkā un ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, arī nogranda vairāki sprādzieni. Šajā saimniecības ēkā atradās vairāki gāzes baloni, kuri, visticamāk radīja šos sprādzienus. Ugunsdzēsēji glābēji no saimniecības ēkas iznesa trīs propāna gāzes balonus un divus skābekļa balonus. Cilvēki ugunsgrēkā nav cietuši. Materiālie zaudējumi tiek aprēķināti.

Foto no arhīva jekabpils.lv