2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Brīvdienās Pļaviņās un Koknesē nogalināti trīs cilvēki; iespējamie vainīgie aizturēti

Brīvdienās Pļaviņās un Koknesē nogalināti trīs cilvēki; iespējamie vainīgie aizturēti

Svētdien, 12.augustā, policijā saņemta informācija par trīs cilvēku nogalināšanu Zemgalē, un, izmeklējot notikušo, iespējamie vainīgie ir aizturēti, portālu Radio1.lv informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Pļaviņu novada Klintaines pagastā kādā mājā ar vardarbīgas nāves pazīmēm atrasts 1940.gadā dzimis vīrietis. Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu policijas darbinieki aizturēja divus vīriešus. Tiesa abiem aizturētajiem piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Arī Kokneses novadā, Iršu pagastā, kādā privātmājā ar vardarbīgas nāves pazīmēm tika atrasta 1960.gadā dzimusī sieviete un 1953.gadā dzimis vīrietis. Arī šajā gadījumā aizdomās par slepkavībām aizturēti divi vīrieši, kuri ir apcietināti.

Policija uzsver, ka abi noziedzīgie nodarījumi nav savstarpēji saistīti. Policija sākusi kriminālprocesus, nozīmētas vairākas ekspertīzes. Izmeklēšanas interesēs plašāki komentāri pašlaik netiek sniegti.

Noziegumu atklāšanu un aizdomās turēto personu aizturēšanu veica Aizkraukles iecirknis sadarbībā ar VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldi, Latgales reģiona pārvaldi un citām VP Zemgales reģiona pārvaldes struktūrvienībām.