2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Brīvdienās Zemgales reģiona brigāde saņēma 63 izsaukumus, Krustpils pagastā ūdenstilpē noslīcis cilvēks

Brīvdienās Zemgales reģiona brigāde saņēma 63 izsaukumus, Krustpils pagastā ūdenstilpē noslīcis cilvēks

Aizvadītajās dienās, laika posmā no šī gada 6.aprīļa plkst. 6.30 līdz 9.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 63 izsaukumus – 41 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.


Piektdien plkst. 15.16 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dobeles novada Dobeles pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka trīsstāvu dzīvojamā mājā dūmvadā deg sodrēji 1m2 platībā, kā rezultātā trešā stāva dzīvoklī arī deg pie dūmvada blakus esošais skapis un istaba 9m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 18.50.


Sestdien plkst. 15.28 tika saņemts izsaukums uz Liepu ielu Jaunjelgavā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka spēcīgo sadūmojumu ēkā radījušas pagrabā degošās sadzīves mantas 30m2 platībā. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 15 cilvēkus. Plkst. 19.26 ugunsgrēks likvidēts.


Aizvadītajās dienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega Tukuma novada Džūkstes pagastā dega elektrības stabs 2m2 platībā, Pils Rajonā Jēkabpilī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1m2 platībā, Aizkraukles novada Aizkraukles pagastā dega krūmi 10m2 platībā, Bērzes ielā Dobelē dega šķūnis 10m2 platībā, bet vairāki izsaukumi saņemti par degošām automašīnām - Bērzes ielā Dobelē 5m2 platībā, Progresa ielā Tukumā 0,2m2 platībā, Kļavu ielā Vecumniekos 2m2 platībā, bet Ozolnieku novada Cenu pagastā dega divas vieglās automašīna 11m2 platībā.


Brīvdienās Zemgalē reģistrēti 29 izsaukumi uz kūlas ugunsgrēkiem, ar kopējo degšanas platību vairāk nekā 16,8 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies:


4 hektāri – sestdien Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā;
5 hektāri – svētdien Jaunjelgavas novada Seces pagastā.


Iespējams tieši kūlas dedzināšanas rezultātā, kur pērnā zāle dega 2 hektāru platībā. sestdien Iecavas novadā dega viesu māja 6m2 platībā. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī tā rada būtisku kaitējumu dabai! VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks – nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.


Aizvadītajās dienās saņemti vairāki izsaukumi par nepareizu apkures sistēmas ekspluatāciju un sodrēju degšanu, izsaukumi saņemti uz Vecumnieku novada Vecumnieku pagastu, Jelgavas novada Elejas pagastu, Meža ielu Pļaviņās un Salas novada Salas pagastu.


Svētdien Krustpils novada Krustpils pagastā no ūdenstilpes tika izcelts noslīcis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.


Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Daugavas ielā Pļaviņās no ledus gabala nocēla stirnu un nogādāja krastā.
Visā Latvijā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 291 izsaukumu – 213 uz ugunsgrēku dzēšanu, 43 uz glābšanas darbiem, bet 35 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plašākai informācijai:
Ilze Dāme Birziņa
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Atstājiet komentāru