2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pēdējo dienu laikā  lielākās kūlas degšanas platības Zemgalē četras reizes reģistrētas Jēkabpilī

Pēdējo dienu laikā lielākās kūlas degšanas platības Zemgalē četras reizes reģistrētas Jēkabpilī

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 14 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Ilze Dāme Birziņa.

Vakar Zemgalē saņemti deviņus izsaukumi uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, kuros kopumā izdega vairāk nekā 21,2 hektārs. Pagājušajā diennaktī lielākās kūlas degšanas platības Zemgalē kārtējo reizi reģistrētas arī Jēkabpilī. Šoreiz sausās zāles ugunsgrēki dzēsti 5 hektāru platībā Salas ielā Jēkabpilī un 7 hektāru platībā Veseļu ielā Jēkabpilī.

Jau ziņots, ka brīvdienās Jēkabpilī, Madonas ielā sausā zāle dega piecu hektāru platībā, savukārt pirmdien Jēkabpilī, Madonas ielā dzēsts kūlas ugunsgrēks četru hektāru platībā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un šāda rīcība ir sodāma, jo tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī tā rada būtisku kaitējumu dabai!

Komentāri (0-1/1)

  • Vieteejais
    02.07.2018 18:36
    Jēkabpils jau gadu no gada ir vienā no pirmajām vietām Latvijā, kur izdedzinātas vislielākās kūlas ugunsgrēku platības. Turklāt gadu no gada deg kūla vienās un tajās pašās adresēs... Kur skatās pašvaldības policija???

Atstājiet komentāru