2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Vakar Aknīstes novada Gārsenē dzēsts kūlas ugunsgrēks sešu hektāru platībā

Vakar Aknīstes novada Gārsenē dzēsts kūlas ugunsgrēks sešu hektāru platībā

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22.marta plkst. 6.30 līdz 23.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 10 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu un divi no izsaukumiem bija maldinājumi.


Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros Vecumnieku novada Stelpes pagastā dega šķūnis 40m2 platībā, bet Tukuma novada Tumes pagastā dega vienstāvu neapsaimniekotas ēkas jumts 100m2 platībā.


Vakar Zemgalē saņemti seši izsaukumi uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu – Pļaviņu novada Klintaines pagastā pērnā zāle dega 1000m2 platībā, Aknīstes novada Gārsenes pagastā dzēsta kūla 6 hektāru platībā, bet četri izsaukumi saņemti Jēkabpils pilsētā, kur Dzelceļmalas ielā pērnā zāle dega 1,2 hektāru platībā, Madonas ielā 200m2 platībā, Slimnīcas ielā kūla dega 5000m2 platībā, bet Enerģijas ielā – 3000m2 platībā.


Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 49 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plašākai informācijai:
Ilze Dāme Birziņa
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Atstājiet komentāru