2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Viesītes novadā dzēsts ugunsgrēks trīsstāvu dzīvojamā mājā

Viesītes novadā dzēsts ugunsgrēks trīsstāvu dzīvojamā mājā

Aizvadītajās dienās, laika posmā no šī gada 9.marta plkst. 6.30 līdz 12.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 16 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, trīs uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.


Piektdien plkst. 15.58 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jauno ielu Jēkabpilī, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma konstatēts, ka dzīvojamās mājas pirmā stāva istabā pie kamīna deg grīda 4m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 16.51.


Sestdien plkst. 14.55 tika saņemts izsaukums uz Viesītes novada Rites pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvokļa virtuvē deg grīda un ventilācijas šahta 6m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās astoņi cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 16.38.


Aizvadītajās dienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, elektrības drošinātājs, dēļi, grīda un vieglā automašīna.


Visā Latvijā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 75 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet 16 no izsaukumiem bija maldinājumi.

 

Ilze Dāme Birziņa
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Foto: Ilustratīvs foto

 

Komentāri (0-4/4)

  • vietejais
    02.07.2018 18:36
    hohma:
    Kas tur ventilācijas šahtu izmanto kā skursteni? Ar būvnoteikumiem, tur viss kārtībā?

    A kas teica,ka ventilācijas šahtu izmantoja kā skursteni?
  • Guest
    02.07.2018 18:36
    Tā ir, kolhozos kādreiz bija katlumāja, nebija problēmu. Juku laikos katlu mājas likvidēja, daudzdzīvokļu mājās cilvēki skursteņus katrs lepēja un sita griestos kā prata, kurš ventilācijas lūkā laiž dūmus. Poh visiem, pagastu pārvaldēm poh. Lai deg visi zilās liesmās. Šito jautājumu vajag pacelt visos novados, žurnālistiem būtu darba pilnas rokas un brīnumu lietas atklātos, par ko klusē pašvaldības.
  • Vietejais
    02.07.2018 18:36
    Mums katra majas tada sistema no majas uzbuvesanas laika ir. Un tas ir tikai laika jautajums kad kkas tads atkartosies.
  • hohma
    02.07.2018 18:36
    Kas tur ventilācijas šahtu izmanto kā skursteni? Ar būvnoteikumiem, tur viss kārtībā?

Atstājiet komentāru