2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Vīrieša noduršanā Jēkabpilī apsūdzētajai jaunietei tiesa piemēro nosacītu sodu

Vīrieša noduršanā Jēkabpilī apsūdzētajai jaunietei tiesa piemēro nosacītu sodu

Zemgales rajona tiesa atzinusi Vīrieša noduršanā Jēkabpilī apsūdzēto jaunieti par vainīgu pēc Krimināllikuma 121.panta – slepkavība, pārkāpjot nepieciešamās aizstāvēšanās robežas - un sodījusi viņu ar brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu.

Kā informē tiesā, apsūdzētājai bija celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 116.panta - slepkavība, taču tiesa apsūdzētās darbības pārkvalificēja pēc Krimināllikuma 121.panta.

Tiesa uzskatīja, ka apsūdzētā noziedzīgo nodarījumu izdarīja, esot nepieciešamās aizstāvēšanās stāvoklī, vēloties aizstāvēt un pasargāt sevi un savu māti no cietušā fiziskā uzbrukuma.

Izmeklētāji uzskata, ka 2016.gada 29.aprīlī apsūdzētā persona, atrodoties savā dzīvesvietā Jēkabpilī, savstarpēja konflikta laikā ar viņai pazīstamu vīrieti dusmu uzplūdā tīši divas reizes ar virtuves nazi iedūra viņam krūšu kurvja priekšdaļā un vēderā.

Minētie miesas bojājumi cietušajam vīrietim radīja stipru iekšēju asiņošanu, viņam zaudējot 1,8 litrus asiņu. Vīrieša nāve iestājās dažās minūtēs notikuma vietā.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru